15. juni 2021
Team Axeltorv klar til start - Carsten Rasmussen, Preben Lerke og Mogens Lorentzen. Fotos: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

Team Axeltorv klar til start - Carsten Rasmussen, Preben Lerke og Mogens Lorentzen. Fotos: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rundt om søerne med toptrimmet borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rundt om søerne med toptrimmet borgmester
Næstved - 09. juni 2021 kl. 11:15
Af Mogens Lorentzen

Team Axeltorv er tilbage. Mange måneders corona-lukning er slut. Og søndag var Team Axeltorv med borgmester Carsten Rasmussen som kaptajn klar til at Team Fuglebjerg Cyklings traditionsløb Søen Rundt.

arrow Læs også: Hundedyst i solen på Grundlovsdag

Team Axeltorv bestod oprindelig af en god håndfuld af borgmester Carsten Rasmussens tidligere kolleger i det kommunale vejvæsen. Nu er kun torvegeneralen Preben Lerke og P-vagten Henrik Jensen tilbage. Plus Rynkeby-rytteren Mogens Lorentzen, der skriver disse linjer. P-vagten havde fået startnumnmer, men meldte afbud. Derfor var det en trekløver, der stillede op til Fuglebjerg-løbet, hvor 45 kilometer ventede.

Start på Axeltorv

Vi startede på Axeltorv søndag morgen og cyklede til startstedet i Fuglebjerg. Knap 300 ryttere var tilmeldt de tre distancer. Vi kørte klokken 10.

Sammen med kvindeholdet Team Q fra Næstved blev vi sendt afsted. Løbsarrangør Gunnar Hansen bød borgmesteren velkommen på vestegnen. Master på motorcykel ledte os ud af byen.

Så snart vi havde passeret byskiltet beordrede borgmesteren mere tempo. Vi sagde farvel til kvindeholdet. Det gik stærkt. På tidspunkter med mere end 42 kilometer i timen. Carsten Rasmussen kender kun en vej - fremad. Og helst så hurtigt som muligt. Menuen er klar. Søen Rundt hedder løbet, men faktisk er det rundt om Tystrup-Bavelse Søerne. Fantastisk smuk rute, men udsigten over landskabet er der ikke så meget tid til at nyde. Og depot-stop er udelukket.

Tiden.
Tænk på sluttiden.

Trimmet borgmester

Borgmesteren er i topform. Lange corona-vandreture har kombineret med færre officielle middage betydet farvel til otte kilo. Så det er en toptrimmet borgmester, der på sin røde Principia-racer er klar til første cykelløb siden 2019.

Et par mindre grupper er foran os. Vi forsøger at hente dem, men det lykkes ikke. Så Team Axeltorv kører faktisk hele turen alene. Op af bakkerne ved søerne og på nedkørslerne. Forbi golfbanen og Kongsgården. På Sorø-landevejen. Og i mål i Fuglebjerg efter en time og 29 kilometer for 45 kilometer. Et snit på godt 30. Og en placering i top 20.

Træning med pandekager

- Ikke så dårligt, fastslår Carsten Rasmussen og afslører, at det faktisk kun er blevet til en enkelt træningstur på raceren. Det var onsdagen før Fuglebjerg-ræset, hvor han med Team Axeltorv tog en træningstur med byrådskollegaen Otto Poulsen. Træningsturen blev på 65 kilometer afbrudt af et depotstop med pandekager og is i vognmandens drivhus i Tornemark.

Cyklede med Løkke

Team Axeltorv har stolte traditioner. Holdet har flere gange kørt med Løkke Fondens hold, der jo har tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen som kaptajn. Og borgmesteren er fast master, når det lokale Team Rynkeby-hold starter fra Axeltorv med kurs mod Paris. Og borgmesteren er klar, når Rynkeby-teamet sætter kursen Danmark Rundt lørdag den 10. juli.

Udfordringerne for det lille Axeltorv-team har været mange. En af de første var en cykeltur fra Rådhuspladsen i København til Næstved. Det var i holdets spæde start, hvor 90 kilometer var langt. Derfor kørte deltagerne med toget fra Næstved til København, og cyklede tilbage.

I dag er det helt oplagt, at der blev cyklet begge veje. Ligesom da vi for et par år siden kørte med Parkinson-holdet fra Næstved til Roskilde. Parkinson-deltagerne fortsatte til København, mens vi cyklede tilbage til Næstved.

Også Medieløbet har været fast på Team Axeltorvs løbskalender. Løbet har flere gange haft start og mål i Næstved med borgmesteren som starter. I år er løbet flyttet til Nykøbing Falster.

arrow Festligt triatlon på Grundlovsdag
09. juni 2021 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:57
arrow Fjernvarmeværk lukker og 25 års varmehelvede stopper nu
09. juni 2021 kl. 05:41 Opdateret: kl. 06:03
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk