30. oktober 2020
Sidste år deltog 650 elever fra Holmegaardskolen i Team Rynkeby Skoleløbet, hvor der blev løbet i den gode sags tjeneste. I år bliver det et hjemmeskoleløb på grund af Covid-19. Foto: Mia Than West
Sidste år deltog 650 elever fra Holmegaardskolen i Team Rynkeby Skoleløbet, hvor der blev løbet i den gode sags tjeneste. I år bliver det et hjemmeskoleløb på grund af Covid-19. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Raske børn løber for syge børn - men hver for sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Raske børn løber for syge børn - men hver for sig
Næstved - 14. maj 2020 kl. 11:30
Af Mia Than West

Fredagen før påskeferien skulle godt 90.000 skoleelever fra 295 danske skoler landet over have løbet for Børnelungefonden som en del af Team Rynkeby Fondens årlige motions- og velgørenhedsløb Team Rynkeby Skoleløbet. Målet med løbet er at motivere til mere motion samt indsamle penge til Børnelungefonden.

arrow Læs også: Rynkeby-venner spiller billard

Løbet blev udsat til den 4. juni på grund af den mulige risiko for spredning af coronavirussen Covid-19. Nu ændrer Team Rynkeby Skoleløbet form og gennemføres i stedet som et landsdækkende hjemmeskoleløb, oplyser Team Rynkeby Fonden. Det sker på grund af den fortsatte usikkerhed omkring muligheden for at gennemføre løbet ude på skolerne.

- Vi ønsker brændende at være med til at gøre en forskel for de lungesyge børn, og derfor tager vi løbet ud af skolen og bringer det det ud til alle danskere. Vi håber, at mange fortsat vil være med, siger Sune Gren, der er skoleløbsansvarlig for Team Rynkeby Fonden.

Fakta
  • Det er gratis at deltage i Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet, og man tilmelder sig via team-rynkeby.dk/hjemmeskole.
  • Her kan løberne udskrive et startnummer og efterfølgende et diplom.
  • Løbet afvikles over 30 eller 60 minutter, og løberne skal på den tid løbe så langt som muligt.
  • For at rejse penge til Børnelungefondens livsvigtige arbejde kan løberne forud for løbet indgå mikrosponsorater med deres venner, familie og netværk på sociale medier om at donere et bestemt beløb pr. kilometer til Børnelungefonden.
  • Løberne må naturligvis også gerne selv bidrage med et beløb pr. kilometer.
  • Efter løbet indbetales alle mikrosponsorater til Team Rynkeby Hjemmeskoleløbets MobilePay-nummer: 277921.
I syv sind

Dermed bliver Team Rynkeby Skoleløbet til »Team Rynkeby Hjemmeskoleløbet«, som afvikles over hele landet søndag den 7. juni klokken 11 og giver børnene mulighed for at løbe sammen, men hver for sig.

Den melding vækker blandede følelser hos det lokale hold Team Rynkeby Storstrøm. Her havde man set frem til en dag med masser af glade børn ude på skolerne. Styregruppen har endnu ikke besluttet, hvad de gør i forbindelse med hjemmeskoleløbet, fortæller holdkaptajn Mikael Kastrup Hansen.

- Vi er lidt i syv sind, om vi trykker på markeringknappen. Det, der er det smukke ved skoleløbet er, at det er børnene, der er ambassadører for det. Børn løber for børn. Der er læring i det, og de skal tænke over, hvorfor Benjamin har svært ved at trække vejret, siger Mikael Kastrup Hansen.

4 skoler tilmeldt

I Næstved Kommune var følgende skoler tilmeldt skoleløbet: Gedebjerg Skole, Holmegaardskolen, Svenstrup Efterskole og Hårslev Efterskole.

- Nu er det ikke skolernes, men mors og fars ansvar. Det er selvfølgelig fint nok, og alt taget i betragtning er det en ganske fin idé. Det kommer 100 procent til at betyde, at der ikke kommer lige så mange penge ind, uddyber holdkaptajnen.

Sidste år indsamlede landets skoleelever 6,4 millioner kroner til Børnelungefonden i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet.

arrow Rynkeby ramt af regn og punkteringer
06. juli 2020 kl. 09:15 Opdateret: kl. 09:59
arrow Danmark Rundt i corona-skygge
05. juli 2020 kl. 10:02 Opdateret: kl. 21:52
arrow Rynkerne klar til Himmelbjerget
03. juli 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 16:45
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk