13. juni 2021
Klasser på i alt fire årgange på Kobberbakkeskolen skal sammenlægges - blandt andet på afdeling Sct. Jørgen. Foto: Anna C. Møhl
Klasser på i alt fire årgange på Kobberbakkeskolen skal sammenlægges - blandt andet på afdeling Sct. Jørgen. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere undrer sig: Kan skoleleder ændre byrådsbeslutning?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politikere undrer sig: Kan skoleleder ændre byrådsbeslutning?
Næstved - 25. april 2019 kl. 12:02
Af Mia Than West

Flere politikere undrer sig over, at skoleleder på Kobberbakkeskolen kan gå imod en byrådsbeslutning.

arrow Læs også: DEBAT: SIAA = succes

- En byrådsbeslutning er en byrådsbeslutning.

Det siger byrådsmedlem og medlem af Børne- og Skoleudvalget Søren Revsbæk (V).

Han undrer sig over, at skoleleder på Kobberbakkeskolen, Klaus Da Cunha, uden videre vælger at fremskynde evalueringen af de såkaldte SIAA-klasser og ændre antallet af elever fra 16 til 20, når et flertal i byrådet for lidt over fire måneder siden valgte, at SIAA-klasserne på Kobberbakkeskolen, afdeling Sct. Jørgen skulle fortsætte uændret og evalueres i efteråret 2019.

- Det mener jeg ikke, man kan. Beslutningen er ret konkret, og der blev lagt meget vægt på, at evalueringen skulle holdes fast. Vi har bevidst sagt, at vi gerne vil have en evaluering. Det skal ske på et velovervejet og oplyst grundlag, siger Søren Revsbæk.

- Jeg vil gå ud fra, at det står ved magt. Mig bekendt kan den kun laves om, hvis den kommer op i udvalget. Jeg mener ikke, at man bare kan ændre det, fordi det økonomisk er bedre, uddyber han overfor Sjællandske.

Forældre på barrikaderne
Fra 1. august 2016 blev der indført ny skolestruktur i Næstved Kommune. 17 selvstændige folkeskoler blev lagt sammen i seks nye skoledistrikter med tilhørende afdelinger, og der blev samtidig indført områdeledelse på skolerne.

Børne- og Skoleudvalget valgte siden at evaluere skolestrukturen for at afdække tilfredsheden med den gennemførte omorganisering. På baggrund af blandt andet spørgeskemaundersøgelser til forældre og elever, dialogmøder på alle skoler samt en bred høring fik udvalget udarbejdet et forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune. Det blev sendt i otte ugers høring fra den 1. oktober 2018, og her fremgik det blandt andet, at SIAA-klasserne skulle nedlægges og udfases over tre år.

Det fik en række forældre på barrikaderne, og de kæmpede for bevarelse af SIAA-klasserne. Børne- og Skoleudvalget blev på baggrund af høringssvar og reaktioner fra forældre siden enige om, at SIAA-klasserne skulle bevares på Kobberbakkeskolen.

Godkendte forslag
Børne- og Skoleudvalgets endelige forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune blev godkendt af et flertal i byrådet den 18. december. Her står der blandt andet: »SIAA-klasserne (Struktur, Inklusion, Autister og Almenelever) fortsætter og betragtes som et spor. Skoleledelsen beslutter den konkrete placering af SIAA-klasserne. SIAA-klasserne evalueres som planlagt i efteråret 2019, herunder klassestørrelser«.

Karsten Skov og Niels i Dali Grønne er begge fædre til elever med autisme, som går i en af SIAA-klasserne. De mener, at skolelederens beslutning om at fremskynde processen og ændre antallet af elever strider direkte imod den beslutning, som et bredt flertal i byrådet vedtog.

Drøftes i udvalget
Det er byrådsmedlem og medlem af Børne- og Skoleudvalget Per Sørensen (S) enig i. Han var en af de politikere, der kæmpede for bevarelse af SIAA-klasserne og var derfor glad for, at det lykkedes.

- Der kom lidt ro på. Nu er der så kommet det her med økonomien. Det er rigtig ærgerligt. Der er flere politikere, der har bedt om, at vi skal tale om det på næste møde. Så taler vi om det og finder forhåbentlig en god løsning. Nu vil jeg lige høre, hvad man har administrativt at sige, inden jeg udtaler mig om mere, lyder det fra Per Sørensen.

Søren Revsbæk har bedt formand for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (R), om at få drøftet sagen på næstkommende møde i udvalget den 6. maj.

- Hvis der bliver ændret på SIAA-klassernes størrelser eller sammensætning, så er det i strid med byrådets beslutning, erklærer Søren Revsbæk.

arrow Debat: SIAA dramaet fortsætter
06. maj 2019 kl. 12:51 Opdateret: kl. 08:30
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk