26. juli 2021
Kommunen har bl.a. søgt samarbejde med lokalrådet om Holmegaard Værk, fortæller Linda Frederiksen (S). Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Kommunen har bl.a. søgt samarbejde med lokalrådet om Holmegaard Værk, fortæller Linda Frederiksen (S). Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere: Vi kan altid gøre det bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politikere: Vi kan altid gøre det bedre
Næstved - 22. juli 2021 kl. 19:49
Af Kim Palm

Linda Frederiksen (S) har fødselsdag og Tina Højlund Pedersen (S) har lige stukket sig på en brombærbusk under hækklipning i Karrebæksminde.

Men begge udvalgsforkvinder stiller beredvilligt op, da avisen ringer og afleverer en bredside om manglende demokrati og medindflydelse, afsendt af tidligere lokalrådsmedlem, Lars Trude i Fensmark.

- Jeg synes det er brandærgerligt, hvis lokalrådet forsvinder i Fensmark. Men jeg synes Lars Trude skyder noget med spredehagl i hans kritik af kommunen, siger Linda Frederiksen, der er formand for kommunens Kultur- og Demokratiudvalg.

Hun oplever ikke, at borgerne bliver tromlet, når der træffes store beslutninger for kommunens mange områder udenfor byskiltet.

- Jeg oplever vores lokalråd som meget forskellige. Flere af dem spiller med og kommer med gode idéer til aktiviteter og nye tiltag, og selvom jeg nogen gange får skæld ud af Visti Christoffersen (formand for Lokalråd Glumsø red.), når jeg møder ham henne i Brugsen, så er der altid god dialog med byens lokalråd. Det har vi ikke på samme måde oplevet i Fensmark, siger Linda Frederiksen.

Hun medgiver at kommunen kan blive bedre til at informere lokalrådene. Men omvendt må de også selv være vågne og læse dagsordener, så det ikke kommer som et chok, når nye projekter sættes i søen.

- Vi skal blive bedre og i Fensmark har vi bl.a søgt samarbejde med lokalrådet om Holmegaard Værk, men det virkede de ikke særlig interesserede i, siger Linda Frederiksen.

Linda Frederiksen var også kvinden der skulle håndtere Fensmark i 2018, da lokalrådet foran en måbende lokalpresse erklærede, at nu forlod de Næstved og dannede deres egen kommune.

- Det tog vi meget alvorligt, pointerer hun.

Mand i marken
Tina Højlund Pedersen er formand for Plan- og erhvervsudvalget. Hun medgiver også, at alt kan gøres bedre, men opfordrer samtidig lokalrådet til selv at engagere sig lokalt.

- Vi ser det jo i de mange Facebook-grupper, der dukker op, når vi er på vej med nye projekter, f.eks solceller. Det er aktive borgere, der vil høres. På samme måde håber jeg at lokalrådene vil spille med, men de må også gøre noget selv, siger Tina Højlund Pedersen.

På forvaltningsniveau har hun planer om at sende centerchef Jens Bach ud i marken, så embedsmændene er i god dialog med borgerne i lokalområderne, når nye projekter forlader tegnebrættet.

- Og hvis de vil have mere indflydelse, så kan de jo stille op til byrådet. De kan nå det endnu, siger Tina Højlund Pedersen.

Næstved Kommune tæller i dag 17 lokalråd og et væld af landsbylaug i de mindre bysamfund.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk