19. oktober 2021
Det Fælles Udrykningsteam havde første arbejdsdag i september 2019. Fra venstre: Thomas Jørgensen, sygeplejerske Christel Lindegaard og Allan Kerstein. Foto: Kim Palm
Det Fælles Udrykningsteam havde første arbejdsdag i september 2019. Fra venstre: Thomas Jørgensen, sygeplejerske Christel Lindegaard og Allan Kerstein. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiets psykiatriske udrykningsteams skæbne bliver snart afgjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politiets psykiatriske udrykningsteams skæbne bliver snart afgjort
Næstved - 12. oktober 2021 kl. 04:43
Af Robert Andersen

FUT rullede ud på vejene i september 2019. Det var et pilotprojekt, som skulle køre et par år på en bevilling fra de nu nedlagte satspuljer.

arrow Læs også: Ældre mand faldt og slog hovedet: Måtte blødende vente 40 minutter på ambulance

Nu er skæbnens time kommet for projektet. Rigspolitiet har skrevet en rapport, som kommer til november, hvor en række scenarier er beskrevet, som politikerne skal tage stilling til.

FUT er en forkortelsen for Fælles Udrykningsteam og er i al sin enkelthed en politibil uden mærker med to betjente og en sygeplejerske med speciale i psykiske sygdomme, som blev sendt ud, når der var ballade med psykisk syge mennesker.

Projektet har kørt i fire politikredse Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, Østjyllands Politi, Fyns Politi samt Midt- og Vestjyllands Politi.

Rygterne

Rygtet vil vide, at ordning har været både populær og virksom, men det er ikke til at få nogen til at stå frem og sige det. Man holder vejret og håber på det bedste, når evalueringsrapporten kommer. Kilder fortæller, at FUT har skabt ro og tryghed blandt både psykisk syge, på rørende og naboer.

Mia Helleberg, ledende oversygeplejerske i Region Sjælland fortæller, at projektet nu kan løbe i alle retninger. Hun afventer Rigspolitiets evaluering, og så skal der forhandles med repræsentanter fra politiet og psykiatrien, om hvad der nu skal ske. Det forventer hun sker til november.

Det var Justitsministeriets og Rigspolitiets projekt, og at der er der, man nok kommer til at finde pengene, hvis FUT skal fortsætte.

Mia Hesselberg fortæller, at det ofte er sådan, at projekter er underfinansieret, så man bliver nødt til at finde de sidste penge andre steder.

- Nu må vi se, hvad der virker fornuftigt, og hvad vi kan gøre, siger hun.

Hos Rigspolitiet

Inde i hos Rigspolitiet sidder Marc Bærentzen.

Han er den centrale mand at gå til, når det kommer til FUT.

Det er nemlig ham, der har skrevet evalueringsrapporten - desværre er han ikke meget for at sige noget.

Han fortæller, at rapporten er færdig. Er på vej i trykken, og han forventer, at den bliver offentliggjort i løbet af næste måned. Rapporten er skrevet til Sundheds- og Ældreministeriet og Justitsministeriet, men det er hele Folketinget, der er opdragsholder. Derfor skal tinget underrettes, før rapporten bliver sendt ud.

- Det var et positivt projekt. Der er kommet gode tilbagemeldinger, siger Marc Bærentzen.

Han fortæller, at rapporten ikke kommer med anbefalinger, men fremlægger forskellige scenarier. Pilotprojektet har kørt i fire forskellige kredsen på fire forskellige måder, inden for de rammer der var givet.

Rapporten fremdrager så det bedste fra de forskellige projekter.

Og så er det op til de folkevalgte på tinge, at træffe beslutning om projektet skal fortsætte og i hvilken form.

FUT har kørt i Næstved, Faxe og Vordingborg kommuner.

arrow Otte ud af 10 pædagoger står dagligt alene med børnegruppe
12. oktober 2021 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27
arrow Misbrugskonsulent: FUT er en kæmpesucces
12. oktober 2021 kl. 04:42 Opdateret: kl. 15:42
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk