26. august 2019
Max Bundgård har fået hjælp af klovn i Ældredistrikt Nord, Gitte Hansen, til at lave livsplakaten, som hænger over sofaen i hans stue på Røjlevej i Fensmark. Plakaten holder minderne i live om det levede liv. Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Max Bundgård har fået hjælp af klovn i Ældredistrikt Nord, Gitte Hansen, til at lave livsplakaten, som hænger over sofaen i hans stue på Røjlevej i Fensmark. Plakaten holder minderne i live om det levede liv. Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plakat hjælper Max med minderne om Mie: Hun var min hjerter dame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plakat hjælper Max med minderne om Mie: Hun var min hjerter dame
Næstved - 09. september 2018 kl. 11:01
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Minderne om Mie er stærke hos Max Bundgård fra Fensmark. I knap fem årtier var de gift, og hvor Max drog hen, fulgte Mie med.

- Hun var min hjerter dame, siger Max Bundgård, som igen og igen må trække vejret dybt under interviewet.

Minderne om Mie fylder meget i hjemmet i Fensmark, som hun også indrettede. Desværre mistede Max sin Mie. Hun døde for et år eller halvandet siden. Helt præcis hvornår kan Max ikke huske. Datoer er efterhånden svære at huske.

For at bevare minderne, nu hukommelsen er aftagende, har Max Bundgård fået hjælp til at lave en livsplakat af Gitte Hansen, som foruden at lave livsplakater også er omsorgsklovn i distrikt Nord og den forbindelse har sin gang på Symfonien, i Røjleparken og på Birkevang. Nogle livsplakater er hurtigt lavet, mens Max Bundgårds plakat krævede en større indsats.

Fotoalbummene står nemlig i metervis i huset på Røjlevej, og sammen gennemgik Max Bundgård og Gitte Hansen mange af dem for at finde de vigtigste billeder til plakaten.

- Det gode ved sådan en plakat er, at den kan bringe historier frem, siger Gitte Hansen, som brugte flere dage på at kigge på billeder med Max.

- Jeg kan huske de fleste gange, billederne er taget, når jeg ser dem, siger Max Bundgård.

Hans livsplakat er fyldt med billeder af familien, og Mie fylder halvdelen - mindst. Desuden er der plads til Max' to drenge, svigerdatter, børnebørn og hans forældre og svigerforældre. Billederne er flankeret af navnene på de fotograferede.

Et sølvbryllupsbillede er også med som opfølger til bryllupsbilledet, og i øverste venstre hjørne er et Cessna fly. Max Bundgård er uddannet flymekaniker, og da han lærte Mie at kende, havde han netop taget flycertifikat.

- Jeg spurgte hende, om hun havde lyst til at komme ud at flyve en tur. Det havde hun. Den sad lige i øjet, da hun sagde ja, fortæller Max Bundgård.

Resten er en rigtig sød historie om, hvordan de blev gift og altid hang sammen. Når Max Bundgård var udstationeret fra sit job i SAS, tog Mie altid med, og de fik også rejst en del privat. Blandt andet til Venezuela, Stockholm og Grønland.

- Jeg stillede som betingelse til SAS, at skulle jeg ud at arbejde, skulle Mie med, siger Max Bundgård, som fik opfyldt sin betingelse.

- Jeg har været over hele verden. Det er ret fantastisk at tænke på, og jeg har altid haft Mie med, siger enkemanden, der må samle sig endnu engang.

Selv om han ikke præcis kan huske sin alder, udover at han er født i 1942, er minderne brændt fast, og plakaten hjælper ham. Han har haft sin livsplakat med på Ældrecentret Symfonien, hvor han kommer tre gange om ugen i blandt andet en herreklub. Det store billede på plakaten af hustruen i bikini gik ikke ubemærket hen.

- Der var komplimenter til fruen, siger Max Bundgård, som har fået mange kommentarer til sin plakat.

- Jeg har fået mange positive tilkendegivelser om plakaten. Den betyder meget for mig, siger han.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk