28. september 2021
Peter Brinksby er færdigvaccineret med stik nummer 40.000 givet  i Næstved. Fotos: Kim Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Peter Brinksby er færdigvaccineret med stik nummer 40.000 givet i Næstved. Fotos: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter fik stik nummer 40.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter fik stik nummer 40.000

70-årige Peter Brinksby blev overrasket med blomster og bobler da han blev færdigvaccineret med stik nummer fyrretyvetusinde givet i Næstved Arena.

Næstved - 10. maj 2021 kl. 13:50
Af Anita Corpas

Artiklen er rettet 11.05.2021 kl. 11:27
Rettelse: Vi har rettet en tidligere oplysning om, at der er 40.000 færdigvaccinerede i Næstved. Det er ikke tilfældet. Der er givet 40.000 stik.

Klokken er 09:23 og 70-årige Peter Brinksby fra Toksværd får sat et klistermærke på sit tøj med tidspunktet skrevet ned.

arrow Læs også: Coronasmitten stiger eksplosivt blandt de helt unge

Formålet er, at personalet i Arena Næstved efterfølgende kan se, hvor lang tid der er gået, efter vaccinationsstikket er gennemført. Og dermed nøje overvåge hvorvidt Peter Brinksby inden for de næste 15 minutter får bivirkninger.

Imidlertid er det også lige netop dén tid, der gør Peter Brinksby til den borger, der har modtaget nummer 40.000 stik i Næstved.

- Aj, hvor er de søde, tænkte jeg, fortæller Peter Brinksby om det øjeblik, da Presse- og Kommunikationschef i Areana Næstved; Mette Kaae overrækker ham en flot buket blomster og en stor flaske champagne.

- Hvor vildt er det lige, siger Peter Brinksby og forklarer, at han kort forinden ellers blev overhalet indenom, da han ankom til stadion.

- Jeg skulle lige finde mit kort, men så er det én, der smyger sig ind foran mig, siger han og står med favnen fuld af blomster og champagne og glæder sig over lige den overhaling.

Fantastisk stik

- Det var et fantastisk stik, jeg har intet mærket og det var slet ikke som i gamle dagen, siger Peter Brinksby.

Han led af tuberkulose og mindes, hvordan lægen på tuberkuloseafdelingen sad med en spritlampe og en kæmpe nål og ventede på at stikke den dengang lille dreng.

Dagens stik er til gengæld blot noget, der skal overståes.

- Alternativet er meget værre, siger Peter Brinksby. Han finder tanken om at få Corona er langt værre end frygten for eventuelle bivirkninger af vaccinen, siger han.

Operatør og rockmusiker

I den lille by omkring Holme Olstrup bor Peter Brinksby i et slags familiekollektiv i en istandsat nedlagt bondegård med sin hustru Lone, sin søn og svigerdatter og fire børnebørn.

Og alle omkring Peter Brinksby forbavses af hans høje alder. For han ligner en sidst i halvtredserne, og han lyder også som sådan en, og er tillige aktiv som en, der er langt yngre end de 70.

Peter Brinksby arbejder som operatør i Bon Bonland, han reparerer musikinstrumenter, og så spiller han spade med fire andre i rockbandet "Shamrock".

Kun få gener

Imidlertid har han ikke mærket de store gener ved vaccinationen. Siden sit første stik har der været små temperatursvingninger.

- Jeg kan pludselig fryse og så efterfølgende svede lidt. Det er nu ikke noget, der generer mig så mege , siger Peter Brinksby, der er vaccineret med Pfizer vaccine.

- Jeg stoler på myndighederne, og jeg synes risikoen er forholdsvis lille, fastslår Peter Brinksby, som i øvrigt også lader sig vaccinere for a6t beskytte andre.

- Det har jeg det godt med, siger han.

arrow Lille app med store ambitionerviser vejen til barer og cafeer
14. maj 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 15:21
arrow Fælles borgerlig kurs skal vippe Socialdemokraterne fra magten
14. maj 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 16:06
arrow Nej til hundepark: Jeg blev så gal
13. maj 2021 kl. 07:27 Opdateret: kl. 15:27
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk