6. juli 2020
Opholdsstedet Marita på Vejløvej 66 i den idylliske by Vejlø syd for Næstved kan ikke længere give børn og unge nye mål i livet. Fonden bag Marita er gået konkurs, og stedet er lukket. Illustration: Marita
gallery icon

Se billedserie

Opholdsstedet Marita på Vejløvej 66 i den idylliske by Vejlø syd for Næstved kan ikke længere give børn og unge nye mål i livet. Fonden bag Marita er gået konkurs, og stedet er lukket. Illustration: Marita
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opholdssted for kriminelle børn og unge er gået konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opholdssted for kriminelle børn og unge er gået konkurs
Opdateret 03. december 2014 kl. 06:48
Næstved - 01. december 2014 kl. 06:00
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke længere muligt for børn og unge at blive anbragt på opholdsstedet Marita, der ligger i den lille, idylliske landsby Vejlø syd for Næstved. Den Selvejende Institution Marita er gået konkurs, og bygningen på Vejløvej 66 er sat til salg. Det bekræfter den tidligere leder Jens Møller.

- Fonden er gået konkurs, og stedet lukket ned. Det er en kombination af, at der har været en afmatning på området, og så min alder taget i betragtning, fortæller 67-årige Jens Møller til Sjællandske.

Tre unge tilbage

Jens Møller flyttede ind i ejendommen på Vejløvej tilbage i 1989. Kort efter etablerede han opholdsstedet Marita i det tidligere alderdomshjem i Vejlø. Det er godt 25 år siden. I starten var det et rehabiliteringcenter for personer over 18 år, men de seneste 10 år har Marita været et døgntilbud til børn og unge i alderen 14 til 18 år.

Det er kommunerne, der sørgede for at anbringe børn og unge på opholdsstedet. Det kostede omkring 57.000 kroner om måneden, og der var plads til ni. Da Marita gik konkurs var der kun tre unge tilbage.

Sjællandske erfarer, at det gennem årene er gået ned ad bakke. Marita har ikke haft det bedste ry, og sagen fra 2008, hvor en ansat blev idømt et års fængsel for seksuelle overgreb på to unge piger fra opholdsstedet, har ikke været med til at styrke stedets troværdighed.

Jens Møller fortæller, at der på det seneste er kommet en masse anonyme anklager fra tidligere medarbejdere, der har kritiseret måden, man drev opholdsstedet på.

- Vi blev anklaget for alt muligt. Jeg fik nok af det, pointerer Jens Møller, der dog ikke ønsker at komme ind på, hvad anklagerne konkret handlede om.

Læs mere i Sjællandske, mandag.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk