26. september 2020
Legeplads og lommeskov ved den fritlagte Suså er endelig klar til indvielse. Det sker fredag den 13. december klokken 11. Foto: Anna C. Møhl
Legeplads og lommeskov ved den fritlagte Suså er endelig klar til indvielse. Det sker fredag den 13. december klokken 11. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt legeplads indvies fredag den 13

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt legeplads indvies fredag den 13
Næstved - 07. december 2019 kl. 17:30
Af Mia Than West

Fredag den 13. december.
Det bliver datoen for indvielsen af den nye legeplads ved den fritlagte Suså. De sidste godkendelser er i hus, lommeskov og stier er på plads, og endelig kan legepladsen tages i brug.

Det bliver borgmester Carsten Rasmussen (S), der indvier legepladsen klokken 11. Der er ingen dybere mening med, at det bliver fredag den 13, der i mange kulturers overtro forbindes med uheld. Det er helt tilfældigt, at indvielsen falder lige på den dag, fortæller teamleder i Center for Trafik og Ejendomme, Team Trafik, Anders Østergaard Hansen.

- Vi ville gerne åbne den så hurtigt, det kunne lade sig gøre. Borgmesteren indvier, så det skulle også passe med hans kalender, siger han til Sjællandske.

Det er virksomheden Hampus fra Hillerød, der har bygget legeredskaberne til legepladsen, som har kostet 1,4 millioner kroner. Eleverne fra 0.P på Kobberbakkeskolen, afdeling Sct. Jørgen, skal være med til at indvie legpladsen og bliver dermed nogen af de første til at tage legeredskaberne i brug.

De kan se frem til at prøve en hel masse legeredskaber, som er meget forskellige fra kommunens andre legepladser - både i udseende og i legeudfordringer. Den nye legeplads ved den fritlagte Suså har ikke de traditionelle løsninger med trapper eller stiger. Legepladsen indeholder klatretårne, brandmandsstang, rutsjebane, rutsjerør, sandkasse, hængebro, klatrevægge, kravlestammer og klatrestativ.

Legepladsen skal afspejle byens historie og er inspireret af byens udvikling som industriby. Flere af de markante bygninger ved havnen er opført i formindsket udgave og omdannet til legeredskaber. Rutsjebanen symboliserer transportbåndet fra Kraftcentralen på Maglemølle, og legepladsens armgang er inspireret af havnekranen. De to markante siloer er også bygget i formindsket udgave og er forbundet med en hængebro og udstyret med en klatrevæg.

Åbningen har været længe undervejs. Hampus gik i gang med etableringen i slutningen af august, og siden har der været en lang række bump på vejen. Der har blandt andet været stor debat om legepladsen og dens placering - og flere har ønsket at få den flyttet.

Tirsdag den 19. november var legepladsen på byrådets dagsorden. Det lykkedes dog ikke den socialdemokratiske byrådsveteran Per Sørensen at få politikerne til at bruge 800.000 kroner på at flytte legepladsen.

Den bliver ved den fritlagte Suså, hvor der omkring legepladsen er etableret en grøn ramme med træer og stauder - en såkaldt lommeskov. Der er etableret stier, som skaber forbindelse fra Kompagnihuset til legepladsen og Susåen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk