29. maj 2020
Landsretten nåede frem til samme resultat som byretten. Den 46-årige kørelærer idømmes et halvt års fængsel for voldtægt af en elev. Modelfoto
Landsretten nåede frem til samme resultat som byretten. Den 46-årige kørelærer idømmes et halvt års fængsel for voldtægt af en elev. Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om igen: Kørelærer dømt for voldtægt af elev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om igen: Kørelærer dømt for voldtægt af elev
Opdateret 31. januar 2019 kl. 09:29
Næstved - 31. januar 2019 kl. 05:54
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rammerne var anderledes, da Retten i Næstved var udskiftet med Østre Landsret, men derudover var der tale om noget af et deja-vu onsdag, hvor ankesagen mod en 46-årig kørelærer fra Næstved blev afgjort.

arrow Læs også: Kørelærer dømt for voldtægt: Sagen kommer for Højesteret

Østre Landsret nåede på baggrund af vidneudsagnene frem til præcis samme resultat som byretten: Skyldig i voldtægt ved andet seksuel forhold end samleje med en straf på seks måneders ubetinget fængsel. Det var ellers anklagemyndigheden, som i første omgang havde anket, inden kørelæreren kontraankede. Anklager Astrid Scheibel gik da også efter 12-18 måneder og erklærede sig noget mellemfornøjet med resultatet:

- Efter der er kommet en skærpelse i straffen fra lovgiver, har vi prøvet mange sædelighedssager af i landsretten for at give noget praksis på området. Vi må tage resultatet til efterretning, sagde hun til Sjællandske.

Den tiltalte lignede - som for et lille år siden, da sagen var i byretten - stadig en, der ikke får tilnærmelsesvis den søvn, han har brug for. Den magre mand var klædt i mørkt tøj og kom med samme forklaring om, hvad der var sket om eftermiddagen 15. november 2017, da han fulgte med en 18-årig elev med op i hendes nye lejlighed, som var ved at blive sat i stand.

- Jeg ville efter et par minutter gå igen, da hun krammede mig. Så kyssede vi og rørte hinanden uden på tøjet. Det var gensidigt, ligesom det var, da vi begge afbrød efter kort tid, sagde han.

Den 46-årige fortalte også, at eleven var startet hos ham omkring en måned tidligere. Hun havde »slugt ham med øjnene« til teoriundervisning, forklarede han oprindeligt til politiet, men i landsretten modererede han udtalelsen og forklarede, at han ikke kunne tyde, om hun var ekstra opmærksom på ham eller undervisningen. Selv var han slet ikke interesseret i hende på nogen fysisk måde.

Han havde da også undret sig over, at den 18-årige havde givet ham et kram efter endt køretime to dage inden voldtægten. Da havde han selv stået som forstenet med armene langs siden.

Også offeret gav samme forklaring, som byretten fandt troværdig og detaljeret. Hun mente, at kørelæreren havde opført sig underligt og upassende i messenger-beskeder og med det kram, som hun mente, manden havde taget initiativ til.

Det var også ham, der insisterede på at se hendes lejlighed, selv om hun egentlig ikke havde lyst at vise ham den. Og det var ham, der pludselig havde kysset hende i lejlighedens gang og taget hende på ballerne under tøjet. Det efterlod hende stiv af skræk.

På et tidspunkt tog den 46-årige hende på brystet, og så fik hun tydeligt sagt stop. Alligevel lykkedes det manden at stikke en finger op i hende, dog kun kortvarigt idet hun gav hans skulder et skub.

Voldtægtsmanden fastholdt stadig sit greb i pigen, som han forsøgte at presse baglæns imod hendes værelse. Da fandt hun på løgnen om, at en ven skulle komme og hjælpe med at male, og at han kunne være der om to minutter.

- Jeg sagde det flere gange, før han endelig reagerede og stoppede. Så så han nervøs ud. »Nej, så går det heller ikke,« sagde han. Han gik, og jeg smækkede døren i og låste med det samme, lød det fra den tydeligt påvirkede 18-årige.

Pigen ringede først til en veninde, som var i skole, men vendte tilbage kort efter. Veninden vidnede og fortalte, at hun næsten ikke kunne forstå, hvad den 18-årige sagde. Samme historie kom fra hendes papfar, som hun også ringede til. De to henvendte sig sammen på politistationen i Næstved halvanden time efter voldtægten.

Dagen efter henvendte papfaren sig til kørelæreren for at melde den 18-årige ud. I stedet for blot at overføre de penge, familien havde til gode, sagde den 46-årige, at det var lettere, hvis manden kom forbi.

Det gjorde han, hvor han blev mødt af en kørelærer, som havde knappet et par sodavand op og gerne ville forklare sig. Det skulle manden dog ikke nyde noget af. Det lykkedes dog den 46-årige at fortælle, at han »ikke havde gjort noget, som hun ikke selv ville.« Papfaren spurgte, om hun havde bedt om at få en finger i skridtet eller en hånd på brystet, hvortil manden måtte svare nej.

Kørelæreren slap endnu engang for at få frataget retten til at arbejde som kørelærer. Det skete med dommerstemmerne 3-3

Han havde ingen kommentarer og ønskede end ikke at give hånd til Sjællandskes udsendte.

arrow Kørelærer-union efter voldtægtsdom: Folketinget må lave loven om
02. februar 2019 kl. 17:05 Opdateret: kl. 12:44
arrow Kritik: Kørelærer voldtog elev - men kan stadig undervise
01. februar 2019 kl. 08:52 Opdateret: kl. 08:52
arrow Kræver strengere straf til voldtægtsdømt kørelærer
24. marts 2018 kl. 06:21 Opdateret: kl. 17:13
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk