23. oktober 2021
Borgmester Carsten Rasmussen og halformand Hans Henrik Knudsen glæder sig til arena-indvielsen den 17. november. Billedet er fra rejsegildet i april.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Carsten Rasmussen og halformand Hans Henrik Knudsen glæder sig til arena-indvielsen den 17. november. Billedet er fra rejsegildet i april.
Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt kæmpe-lån til arenaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt kæmpe-lån til arenaen
Opdateret 28. september 2015 kl. 14:00
Næstved - 26. september 2015 kl. 08:00
Af Mogens Lorentzen

Næstved Kommune er klar med endnu et stort lån til arena-projektet. Sponsorindtægterne har svigtet, så halbestyrelsen har søgt om et nyt lån på op til 10 millioner kroner. Og et bredt flertal i byrådet er klar med pengene. De er indregnet i det budget-forlig, som netop er indgået.

Næstved Kommune har tidligere givet et anlægstilskud på 10 millioner kroner og yderligere et rente- og afdragsfrit lån på 10 millioner kroner. Nu følger endnu et lån på op til 10 millioner kroner.

Samtidig har byrådet besluttet at betale Næstved hallerne et ekstra årligt driftstilskud på 1,5 millioner kroner i 2016 og 2017. I forvejen betaler kommunen 2,8 millioner kroner i driftstilskud til Næstved Hallerne.

arrow Læs også: NK-Forsyning i spil som arena-sponsor
Prisen holder

Borgmester Carsten Rasmussen oplyser, at prisen på arenaen stadig holder. Oprindelig var den beregnet til 70 millioner kroner, men i vinter blev budgettet forhøjet. Og prisen blev anslået til 90 millioner kroner.

- Den pris holder stadig. Problemet er at indtægterne fra sponsorater ikke er store nok. Arena-projektet har været i modvind blandt andet hos naboer, og derfor har det været svært for halbestyrelsen at skaffe sponsorer. Samtidig har der været lidt usikkerhed om, hvorvidt arenaen blev færdig. Jeg har forståelse for, at halbestyrelsen har koncentreret sig om byggeriet af arenaen. Og jeg har fuld tillid bestyrelsen og ledelsen i Næstved Hallerne, siger Carsten Rasmussen.

Bertel Haarder til indvielse

Halformand Hans Henrik Knudsen oplyser, at der mangler op mod 10 millioner kroner i sponsorindtægter.

Blandt andet har stolesalget svigtet, og det er heller ikke endnu lykkedes at sælge navnet på arenaen. Hvis det lykkes, er det ikke nødvendigt at udnytte hele låne-rammen.

Arena-projektet har heller ikke fået de forventede tilskud fra fonde. Der var regnet med omkring fire millioner kroner, men det er foreløbig kun blevet til en halv million kroner.

Arenaen skal indvies den 17. november. Kulturminister Bertel Haarder deltager.

arrow Millionerne ruller til arena-byggeriet
07. oktober 2015 kl. 06:01 Opdateret: kl. 21:41
arrow VM-billetter sat til salg
29. september 2015 kl. 09:10 Opdateret: kl. 09:00
arrow Svenske håndbold-piger i Næstveds superarena
16. juni 2015 kl. 07:59 Opdateret: kl. 16:51
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk