21. juni 2021
- Alle i kulturudvalget er enige om, at Rønnebæksholm gør det rigtig godt, men det er vigtigt, at der fortsat er fokus på lokalsamfundet, siger udvalgsformand Linda Frederiksen om kunsthallens nye vision og mission.
gallery icon

Se billedserie

- Alle i kulturudvalget er enige om, at Rønnebæksholm gør det rigtig godt, men det er vigtigt, at der fortsat er fokus på lokalsamfundet, siger udvalgsformand Linda Frederiksen om kunsthallens nye vision og mission.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny vision for Rønnebæksholm: Kunsten er til for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny vision for Rønnebæksholm: Kunsten er til for alle
Næstved - 07. april 2021 kl. 21:56
Af Esben Thoby

- Rønnebækholms mission er at vække borgernes nysgerrighed og åbenhed, som kan bruges til at forstå og nuancere den samtid, vi befinder os i. Kunsthallens rolle er således at udfolde en vision om, at kunsten, på tværs af aldre, kønsidentitet, kulturel og social baggrund, er til for alle.

arrow Læs også: Fuld knald på sanseindtryk: Bjarke bombarderede bedårende børnehaveklasse

Sådan lyder den nye vision og mission for Kunsthal Rønnebæksholm, som politikerne i Kultur- og Demokratiudvalget vedtog mandag. Tidligere har kunsthallens strategi været nedskrevet i et internt dokument, men nu er den altså blevet officiel midt i Rønnebæksholms 700-års jubilæum.

Det lokale er vigtigt

Strategien, der tager afsæt i Grundtvig og Maries Tofts historiske samfundsengagement på stedet, viderefører de seneste års positive udvikling for Rønnebæksholm og understøtter kommunens kulturpolitiske intention om at positionere Næstved som regional kulturhovedstad.

- Rønnebæksholm har efterhånden fået et rigtigt højt niveau set med både danske og internationale øjne. For os i kulturudvalget er det også vigtigt, at der er udstillinger, der tiltrækker lokalbefolkningen. Der skal være noget for bredden. Og det lever den nye vision og mission op til, forklarer udvalgsformand Linda Frederiksen (S).

Ny helhedsplan

De konkrete indsatser i strategien er mange. Der skal naturligvis stadig være udstillinger og arrangementer af høj kvalitet med bidrag fra både lokale, danske og internationale kunstnere. Det er også centralt, at formidling og vidensdeling fortsat engagerer borgerne og gør Rønnebæksholm endnu mere tilgængeligt og synlig.

Arrangementet »Tak for Venligheden« skal være en fast, årlig kulturbegivenhed, og børn og unges tilknytning til og brug af stedet skal videreudvikles endnu mere med faste tilbud.

- Det kommer blandt andet til at ske ved, at samtlige 700 førskolebørn i kommunen hvert år skal i et forløb derude. Det er en skøn park og herregårdshave, og de grønne omgivelser skal være med til at lokke folk til, siger Linda Frederiksen.

Artiklen fortsætter under billedet.

»Tak for Venligheden«, opkaldt efter Grundtvigs pavillon, bliver en årligt, tilbagevendende begivenhed. Foto: Jens Wollesen

Derudover er det også nævnt i strategien, at haven og parken i højere grad skal danne ramme om fællesskabsdannende læringsoplevelser, der går på tværs af kunst og natur.

Endelig skal der også udarbejdes en helhedsplan, som sigter mod en fremtidig anvendelse af de sekundære bygninger som et offentligt dannelses- og produktionsrum, der kan benyttes af skoleområdet, Billedskolen, Talentskolen, selvorganiserede fællesskaber og residerende kunstnere samt eksterne kreative partnerskaber.

Får ikke flere penge

I sagsfremstillingen til den nye strategi nævner administrationen, at der er behov for at styrke medarbejderressourcerne, hvis Rønnebæksholm skal fastholde den gode udvikling.

- I den forbindelse ville det være hensigtsmæssigt, hvis driftsbudgettet kunne øges, så der kunne oprettes en permanent deltidsstilling i samarbejde med Billedskolen, samt en fuld-/deltidsstilling til en teknisk servicemedarbejder - som institutionen tidligere ansøgt udvalget om, lyder det.

Kunsthallen skal dog næppe sætte næsen op efter at få øget det årlige budget på små tre millioner kroner, siger Linda Frederiksen.

- Det er min fornemmelse, at både kulturudvalget og byrådet mener, at det niveau, vi giver i dag, også er det, de skal forvente i fremtiden. Rønnebæksholm kommer aldrig til at få 5-6 millioner på kulturbudgettet. De er rigtig dygtige til at fundraise, og det skal de blive ved med fremover, ligesom alle andre kulturinstitutioner i kommunen.

Rønnebæksholm er til sommer klar med den hidtil største udstilling nogensinde, »Soil.Sickness.Society«, der har et budget på fem millioner kroner takket være Udstillingsprisen Vision 2020, som Bikubenfonden står bag.

arrow Musical og nye tiltag
16. april 2021 kl. 07:45 Opdateret: kl. 12:56
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk