16. oktober 2019
Gymnastik, vandreture, svømning og landevejscykling er de ældres foretrukne motionsformer i kommunen, viser ny stor undersøgelse. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Gymnastik, vandreture, svømning og landevejscykling er de ældres foretrukne motionsformer i kommunen, viser ny stor undersøgelse. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny undersøgelse: Godt gang i senioridrætten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny undersøgelse: Godt gang i senioridrætten
Næstved - 20. april 2019 kl. 15:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandreture, gymnastik, svømning og landevejscykling.

Det er de ældres foretrukne motionsformer, viser en netop udgivet undersøgelse af idrætsvanerne i Næstved Kommune. Rapporten er lavet i samarbejde med professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet, og den viser at de ældre over 60 år er mere idrætsaktive end i aldersgruppen 30 til 39 år og at der er godt gang i ældreidrætten i kommunens lokalområder.

De mest aktive bor i Fensmark og Holme-Olstrup, skarpt forfulgt af Karrebæk og Hyllinge. De mindst aktive holder til i terrænnet omkring Fuglebjerg og Sandved, viser rapporten.

Næstved Senior Motion er én blandt mange muligheder for at ældre kan holde sig i gang og holde doktoren fra døren. Det glæder Johan Burmeister fra Næstved Sundhedscenter. Han står for genoptræning af f.eks hofteopererede og kronikere med diabetes og KOL. Og han samarbejder med Næstved Senior Motion for at få flere i gang med at bevæge sig og dyrke idræt.

- Kroppen kan mere end du tror og det er aldrig for sent at gå i gang med motion. Derfor er det også vigtigt, at Næstved Senior Motion har plads til skånegymnastik med små hold. Det er en god start, siger Johan Burmeister.

Undersøgelsen af børn og voksnes fritidsvaner er gennemført i foråret 2018. Alle folkeskoler deltog i undersøgelsen.

8.104 repræsentativt udvalgte borgere fra 16-80 år blev inviteret til at deltage. Der kom svar fra 1.810 voksne og 2.287 børn.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk