20. september 2020
Sådan ser en padelbane ud. Den er mindre end en tennisbane og indhegnet af vægge. Sådan nogle baner er måske på vej til Næstved. Illustration: Dansk Padel Forbund
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser en padelbane ud. Den er mindre end en tennisbane og indhegnet af vægge. Sådan nogle baner er måske på vej til Næstved. Illustration: Dansk Padel Forbund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny sportsgren på vej til byen: Nu skal der spilles padel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny sportsgren på vej til byen: Nu skal der spilles padel
Næstved - 20. august 2019 kl. 18:54
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Du tager det bedste fra tennis og det bedste fra squash - så har du padel.

arrow Læs også: Nye tagrender holder liv i byens tennisklub

Formand for Dansk Padel Forbund, Christian Nygaard, er begejstret ved tanken om at padelsporten kan være på vej til Næstved. I hvert fald har byens tennisklub ansøgt kommunen om at oprette padelbaner på tennisanlægget på Nygårdsvej. Hvis projektet kan realiseres får byens idrætsudøvere en ny sportsgren at vælge i mellem - en sport, der især er populær i Spanien, hvor padel er landets næststørste idrætsgren, kun overgået af fodbold.

- I Sydamerika og Spanien er padel utrolig populær. Og det er ikke så sært, for padel er nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketchersport. Det er en social sport, der altid spilles af fire spillere og du har meget mere effektiv spilletid end tennis på grund af rebounds fra væggen, den mindre banestørrelse og det faktum at bolden stort set altid bliver på banen, fortæller Christian Nygaard.

Dansk Padel Forbund tæller i dag 64 baner landet rundt - og flere er på vej. I nabokommunen Slagelse er der netop indviet fire padelbaner, og sporten vil også blive populær i Næstved, forsikrer Christian Nygaard.

- Næstved er et uopdyrket område, og hvert sted, vi får etableret padelbaner, bliver de modtaget med stor interesse. Det vil også være tilfældet i Næstved. Det er kun gået én vej med padel herhjemme og det er fremad, siger Christian Nygaard.

Padelsporten kræver andre ketchere end tennis og sqaush. Men spiller med en slags forstørret bordtennisbat. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk end tennisbolden.

I følge Dansk Padel Forbund vil det koste mellem 200.000 og 400.000 kroner at forvandle en tennisbane til tre mindre indhegnede padelbaner.

arrow Årets højdespringer i dansk tennis er en lille provinsby
08. juni 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 18:07
arrow 125 år med tennis i byen
19. august 2019 kl. 10:58 Opdateret: kl. 10:42
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk