28. november 2020
Borgerne i lokalområdet har kæmpet for at bevare skolen i Holme-Olstrup. Det lykkedes ikke. Nu er de i fuld gang med at etablere en friskole. Privatfoto
Borgerne i lokalområdet har kæmpet for at bevare skolen i Holme-Olstrup. Det lykkedes ikke. Nu er de i fuld gang med at etablere en friskole. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skole på vej: I aften skal bestyrelsen vælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skole på vej: I aften skal bestyrelsen vælges
Næstved - 15. august 2019 kl. 14:30
Af Mia Than West

Arbejdet med at starte en ny friskole i Holme-Olstrup fortsætter. Aktivitetsgruppen bag den nye skole indkalder til stiftende generalforsamling. Det sker i aften klokken 19 på Stationsvej 49 i Holme-Olstrup, hvor Holmegaardskolen tidligere holdt til.

arrow Læs også: Venstre-formand: Døgndiamanten er ingen gave til Holme-Olstrup

Alle, som har interesse i den kommende forening er velkommen. Det kan være personer fra lokalsamfundet, kommende medlemmer eller andre, der finder det interessant at deltage i stiftelsen af foreningen, fortæller Søren Peter Foldberg fra aktivitetsgruppen.

- Det er for alle interesserede, der vil støtte op om en skole. Man skal ikke være bange for at ende i en bestyrelse, hvis man møder op, siger Søren Peter Foldberg og fortæller, at det skrider fremad med etableringen af friskolen.

- Det går rigtig godt, og alting foregår fuldstændig planmæssigt. Mit indtryk er, at der stadigvæk er mange, der bakker op, uddyber han overfor Sjællandske.

Styregruppen for projektet om en friskole, som på nuværende tidspunkt består af 10 borgere, fik på kort tid indsamlet de 20.000 kroner, det kræver i depositum at ansøge at om starte en friskole.

Ansøgning og penge er sendt af sted til Undervisningsministeriet. Nu skal der vælges en bestyrelse, som først og fremmest skal give sig i kast med at få udarbejdet forslag til skolens vedtægter. De skal godkendes på en generalforsamling senest den 1. december 2019.

Planen er, at den stiftende generalforsamling holdes i klublokalet på skolen, hvor der fortsat er stole til rådighed.

Den nye friskoles profil er på plads. Aktivitetsgruppen kommer med en status, og der skal vælges syv medlemmer til bestyrelsen samt to suppleanter. Desuden skal forslag til skolens værdigrundlag drøftes.

- Det skal være en solid og god faglig skole. Der skal være faglighed og rummelighed, og vi skal sørge for, at eleverne er trygge og kan trives, forklarer Søren Peter Foldberg.

Åbner i 2020
Børne- og Skoleudvalget skal på deres møde mandag den 19. august tage stilling til den fremtidige brug af bygningerne på Stationsvej, hvor Holmegaardskolen tidligere holdt til.

Lige nu er det kun døgninstitutionen Døgndiamanten, der er i spil til at flytte ind. Hvis Børne- og Skoleudvalget beslutter, at de ikke har noget at bruge lokalerne til indenfor eget område, går sagen videre til Økonomiudvalget.

Styregruppen bag den ny friskole håber fortsat på, at de kan få lov til at overtage lokalerne og etablere friskole på Stationsvej. De afventer politikernes beslutning. Hvis det glipper med lokalerne der, er der dog to andre muligheder.

arrow Debat: Socialdemokrater og radikale tramper på de svageste
13. september 2019 kl. 19:27 Opdateret: kl. 10:38
arrow Friskole dømt ude: Døgninstitution flytter ind i nedlagt skole
19. august 2019 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny friskole stiftet og bestyrelsen valgt
18. august 2019 kl. 15:37 Opdateret: kl. 11:56
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk