19. oktober 2021
Skoleelever skal præsenteres for bygningshåndværk.
Skoleelever skal præsenteres for bygningshåndværk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ordning: 1500 skoleelever besøger erhvervsvirksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ordning: 1500 skoleelever besøger erhvervsvirksomheder
Næstved - 12. oktober 2021 kl. 15:58

Fremover kommer flere skoleelever i Næstved Kommune på virksomhedsbesøg. Målet er at give eleverne et indblik i nogle af de brancher, hvor virksomhederne i Næstved får stor mangel på faglærte i fremtiden.

arrow Læs også: Vinteren er over os: Svingbroen har fået det glatte lag

Elever fra 7., 8. og 9. klasse skal på virksomhedsbesøg og prøve kræfter med nogle af de fag, hvor der mangler hænder nu og i fremtiden. Det gælder blandt andet brolæggerfaget.

Tidligere var det op til den enkelte skolelærer, om de unge fra folkeskolerne kom ud og besøgte virksomheder som en del af deres undervisning. Men nu sætter Næstved Kommune virksomhedsbesøgene for 7., 8. og 9. klasse i system, så der fremover bliver sendt mindst 1500 elever afsted om året.

De første 550 elever fra 23 klasser skal allerede afsted den 13. og 14. oktober, hvor de besøger 2 lokale virksomheder hver.

Eleverne skal besøge nogle af de virksomheder, hvor der er job at få, når de kan være færdiguddannede om 5-7 år.

Mangel på faglærte i fremtiden

Hele 48% af de beskæftigede i Næstved Kommune har en faglært uddannelse, men kun ca. 24% procent af de unge vælger en erhvervsuddannelse i dag. Det viser tal fra Danmarks statistik, som Dansk Industri har kigget på.

Et af de fag, hvor der nu og især frem over vil mangle faglærte er indenfor smedefaget.

- I Dansk Metal har vi lavet en undersøge blandt vores medlemmer, der viser, at der i 2020 blev uddannet 46 smede for lidt. Det lyder måske ikke af så meget, men det svarer til en underproduktion af smede på 11 %, siger Torben Andresen Lindhardt, der er uddannelseskonsulent hos Dansk Metal.

Derfor hilsner Tommy Jensen, der er administrerende direktør i smedevirksomheden ROPOX A/S i Næstved, initiativet velkommen:

- Vi glæder os til at åbne døren for eleverne. Det er rigtig godt, at de unge kommer ud og ser, hvad der er af muligheder hos de lokale virksomheder og får øjnene op for faglærte fag allerede i folkeskolen.

Industrien og bygge- og anlægsbranchen

I første omgang er det navnlig to brancher, som folkeskoleeleverne skal stifte bekendtskab med. Det er bygge- og anlægsbranchen samt industrien. Det er brancher, hvor der er særlig stor mangel på arbejdskraft nu og i fremtiden.

- Det giver rigtig god mening at knytte tættere bånd mellem folkeskoler og virksomheder. Eleverne kender ikke nødvendigvis de mange spændende jobs, der ligger lige rundt om hjørnet hos de lokale virksomheder. siger Lars Nedergaard, der er chef for Center for Dagtilbud og Skole.

arrow Dorte har strikket siden hun var otte
13. oktober 2021 kl. 08:00 Opdateret: kl. 15:11
arrow 30 år med hobbyen som levevej
12. oktober 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 14:30
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk