23. juni 2021
Thor Temte har nu valgt at blive løsgænger frem til valget 16. november.
gallery icon

Se billedserie

Thor Temte har nu valgt at blive løsgænger frem til valget 16. november.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny løsgænger: Byrådspolitiker vraget efter intern ballade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny løsgænger: Byrådspolitiker vraget efter intern ballade
Næstved - 26. marts 2021 kl. 04:35
Af Robert Andersen

Venstrefløjens nærmest evige krig mellem pragmatikerne og idealisterne er brudt ud igen. Skal man søge indflydelse eller stå fast på idealerne, er en næsten evig konflikt på venstrefløjen og har gennem tiden skabt stor splittelse og nye partidannelser. Denne gang er det Enhedslistens byrådsmedlem Thor Temte, som er blevet ramt.

arrow Læs også: Debat: Løsgænger - hvorfor nu det og hvad så?

- Jeg er skuffet og ked af det. Der er en del af mit parti, der har givet mig et mistillidsvotum, siger han til Sjællandske.

Han fortæller, at han har besluttet, at han frem til kommunalvalget tirsdag 16. november vil være løsgænger i byrådet. Thor Temte vil nu bruge tiden på at finde ud af, om han skal stille op for et andet parti, for han vil meget gerne fortsætte i kommunalpolitik.

- Det vil jeg ikke udtale mig om endnu, siger han.

Det sker efter en periode med næsten historisk borgfred og en stribe budgetforlig med deltagelse hele raden rundet.

Gennemtrumfede et ja

På det nyligt holdte opstillingsmøde i Enhedslisten bestemte medlemmerne, at det skulle være Susanne Tariq og Tommy Lindeskov, som skulle være spidskandidater, og det betyder i realiteten, at Thor Temtes chancer for at komme i byrådet for partiet er lig nul. Det har han nu taget konsekvensen af.

- Sidste gang blev jeg valgt på det sidste mandat med stemmer fra valgforbundet, siger han.

Konflikten går angiveligt tilbage til budgetforhandlingerne i 2019, hvor byrådet skulle enes om budgettet for 2020. Thor Temte fortæller, at han anbefalede, at partiet stemte ja til budgetforliget, da det ville betyde, at der blev tilført yderligere 50 millioner kroner til skoleområdet.

- Det mente jeg ikke, at vi kunne være bekendt at stemme imod, så jeg gennemtrumfede, at vi stemte ja, siger han.

Udsat for sexchikane og mobning

Det er tilsyneladende faldet flere medlemmer for brystet, og nu måtte Thor Temte betale prisen for at være egenrådig og bøje sig for medlemsdemokratiet. Han fortæller, at det især var aftalen i budgetforliget, som indeholdt beslutningen om at bygge den store nye svømmehal, som Enhedslisten var imod.

Partiet ville hellere bygge flere svømmehaller i forbindelse med skoler. Det syntes Thor Temte også var en god ide, men han bøjede sig for argumentet, om at det ville blive meget dyrt i drift, og de to fra Enhedslisten Freja Lynæs Larsen og Thor Temte stemte for budgetforliget.

Freja Lynæs Larsen forlod sidste år byrådet, efter hun følte sig udsat for sexchikane og mobning fra flere byrådsmedlemmer. Hun blev erstattet af Susanne Tariq.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thor Temte og Susanne Tariq mens alt tilsyneladende var fryd og gammen. Privatfoto

Thor Temte fortæller også, at baglandet i partiet var meget utilfreds med, at der i forliget var indføget en pasus efter ønske fra Dansk Folkeparti om 50.000 kroner til herreløse katte.

De to perioder

Thor Temte, fortæller, at det er almindeligt at det sker, at baglandet er utilfreds med et forlig.

- Jeg er ikke den første, siger han og henviser til en række eksempler fra andre kommuner.

Han genkender situationen på den politiske venstrefløj og peger på, at han er gammel VS'er, hvor de havde lignende uoverenstemmelser. Han mener, at det er nemmere i Folketinget at stå fast på de politiske idealer, end det er i kommunalpolitik.

- Det kan være en udfordring, når man står og kan hjælpe nogle mennesker, der har brug for hjælp, siger han.

Han er ikke vred, over at han ikke fik en placering på listen, der gav mulighed for valg - bare skuffet og ked af det.

- Jeg er ikke en, der så let bliver vred, siger han.

Han var ikke overrasket med tanke på konflikterne, så da resultatet forelå, var han rimelig afklaret. Thor Temte mener, at der var stor forskel på de to byrådsperioder, han sad for Enhedslisten. I perioden 2014-17 var han ikke med i nogen forlig, mens partiet fik mere indflydelse i perioden 2018-21, som så gav ballade i baglandet.

Nu er Thor Temte gået i tænkeboks, mens der er ballade i det den konservative Helge Adam Møller med vanlig historisk reference kaldet der røde kabinet.

arrow Enhedslisten: Ingen kommentarer til byrådspolitikers afgang
27. marts 2021 kl. 07:21 Opdateret: kl. 11:30
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk