4. juli 2020
Debattør og professor i filosofi Vincent Hendricks bliver »Key note speaker« ved Næstveds første fælles konference for erhvervs og uddannelser. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Debattør og professor i filosofi Vincent Hendricks bliver »Key note speaker« ved Næstveds første fælles konference for erhvervs og uddannelser. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny konference skal finde vejen til de rigtige medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny konference skal finde vejen til de rigtige medarbejdere
Næstved - 23. oktober 2019 kl. 05:53
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når nu områderne alligevel lapper ind over hinanden, hvorfor så ikke lave en fælles konference og sammen forsøge at finde løsninger?

arrow Læs også: Verdensberømt jazzpianist gæster kulturcenter

Som tænkt så gjort. I hvert fald bliver der nu for første gang i Næstved arrangeret en konference på tværs af erhvervsliv, uddannelsessteder og kommunen. Det bliver onsdag den 22. januar i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne under overskriften »Dygtige medarbejdere til fremtidens virksomheder«.

Hovedtaleren, ham der lige løfter det hele en tand op, bliver Vincent Hendricks, Dr.phil, ph.d., og professor i formel filosofi ved Køben- havns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted.

Boblestudier har intet med tyggegummi at gøre men handler om boligbobler og pludselige og umiddelbart uforklarlige diller som den med fidgetspinnerne, der ramte sidste år. På konferencen vil han fortælle om at forudsige fremtiden og skabe nye muligheder. Hvad skal man i fremtiden kunne som virksomhed og medarbejder?

ZBC er i dag den andenstørste spiller indenfor erhvervsuddannelser i Danmark, og direktør Michael Kaas-Andersen bliver en af de andre oplægsholdere. Han vil fortælle om, hvad ZBC gør for at uddanne de unge til fremtidens jobmarked og også komme ind på, hvad virksomhederne selv kan gøre. For eksempel vil det altid være en god ting for de studerende at kunne komme på virksomhedsbesøg rundt omkring.

Nina Groes, som de fleste lokale nok kender som Magnus Heunickes hustru, har tidligere været direktør i Kvinfo men har i dag to iværksættervirksomheder, Groes og Divers. Det er i kraft af Divers, at hun også bliver en af oplægsholderne på konferencen, da det første store projekt her er Boss Ladies, der skal nedbryde kønsbarrierer i uddannelsesvalg.

- Ved at nedbryde de barrierer, skal vi gøre arbejdsmarkedet større. Vi skal bryde ud af de faste roller og tænke ud af boksen, siger Jan Kanne, konsulent ved kommunens Center for Politik og Udvikling, som har stablet konferencen på benene sammen med Pia Hegner, som var tovholder på Skills i Næstved i foråret.

Journalist og fremtidsforsker Peter Hesseldahl står for at få skabt den fælles debat i salen om, hvad det er, vi gerne vil. Hvad kræver vi af fremtidens uddannelser? Hvad får virksomhederne brug for fremover? Peter Hesseldahl er Mandag Morgens redaktør for digital omstilling og har i en årrække arbejdet som intern fremtidsforsker i LEGO.

- De første deltagere har allerede tilmeldt sig, oplyser Jan Kanne.

Næstved Erhvervs direktør Rasmus Holst-Sørensen bliver tovholder på konferencen, som starter kl. 15 og slutter kl. 19. Den sidste time er afsat til lidt let at spise og networking efter tre intense timer.

arrow Velbesøgt Mikkel Beha-aften med stof til eftertanke
23. oktober 2019 kl. 20:10 Opdateret: kl. 10:51
arrow Bluesfestival flopper for andet år i træk
25. september 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 10:54
arrow Landets ældste jazzklub nedlægger sig selv
27. maj 2019 kl. 05:43 Opdateret: kl. 17:35
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk