17. oktober 2021
Første etape af cykelstien gik gennem Flemstofte.
Første etape af cykelstien gik gennem Flemstofte.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny cykelsti vækker glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny cykelsti vækker glæde
Næstved - 28. december 2017 kl. 11:25
Af Mogens Lorentzen

- Vi er meget glade for cykelstien. Men er lidt kede af, at den ikke nåede helt til Tornemark.

Det var bemærkningen fra Venstre-politikeren Otto Poulsen, da Næstved byråd godkendte anlægsregnskabet for den nye cykelsti. Den er anlagt mellem Sandved og Fuglebjerg. Den samlede pris er på 10,8 millioner kroner.

Projektet startede helt tilbage i 2012, hvor byrådet besluttede at anlægge enkeltrettede cykelstier langs landevejen mellem Fuglebjerg og Sandved. Arbejdet er udført i to etaper, hvor første etape var strækningen fra Sandved til Flemstofte.

Antallet af uheld med cyklister er faldet efter cykelstierne er etableret. Til gengæld er skoleelevernes benyttelse af cykelstierne skuffende lav.

Både skolebestyrelsen og ledelsen på Lille Næstved Skole ærgrer sig over, at der ikke er flere skoleelever, der benytter cykelstien mellem skolens afdelinger i Sandved og Fuglebjerg. De bakker op om, at flere skoleelever skal cykle til og fra skole i stedet for at blive kørt af deres forældre.

Skolebestyrelsen har i samarbejde med ledelsen nedsat et trafikudvalg, som hovedsageligt skal kigge på de trafikfarlige veje i områderne samt de udfordringer, der kan være forbundet hermed. Og her er cykelstien og skolevejen mellem afdelingerne i henholdsvis Sandved og Fuglebjerg et oplagt emne, siger formand for skolebestyrelsen på Lille Næstved Skole, Trine Egeberg.

Lille Næstved Skole, afd. Fuglebjerg, har elever fra 0.-9. klasse, mens afdelingen i Sandved har elever fra 0.-6. klasse. Der vil derfor helt naturligt være elever, som skal fra Sandved til Fuglebjerg i de store klasser.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk