13. maj 2021
Pasningsordningen Den Grønne Flyver - med Bitten og Jesper Jørgensen - er blandt de private børnepassere som får kompensation på 550 kroner per barn til corona-rengøring. Her ses de ved et arrangement i Næstved. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Pasningsordningen Den Grønne Flyver - med Bitten og Jesper Jørgensen - er blandt de private børnepassere som får kompensation på 550 kroner per barn til corona-rengøring. Her ses de ved et arrangement i Næstved. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får private børnepasningsordninger også corona-tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får private børnepasningsordninger også corona-tilskud
Næstved - 19. april 2021 kl. 12:10
Af Rikke Bondesen

Mundbind, sprit og ekstra rengøring. Det har kostet ekstra at holde dagplejere og institutioner åbne under coronapandemien. De kommunale institioner og dagplejere er blevet kompenseret af kommunen for de ekstra udgifter.

Nu skal de private pasningsordninger også kompenseres for de ekstra udgifter til værnemidler og rengøring, har Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune besluttet.

arrow Læs også: Det er ufatteligt dumt: Se hvad der blev fundet på bunden af å

- De private pasninger er også en del af de gode pasningstilbud i kommunen, og vi skal ikke udelukkende tilgodese de offentligt ansatte børnepassere, siger den radikale formand for Børne- og Skoleudvalget Lars Hoppe Søe (R).

550 kroner per barn

De private børnepassere modtager 550 kroner per barn, og det er det samme som de kommunalt ansatte dagplejere får. Man slipper også for en masse bureaukrati, når det bliver en fast takst, og ikke et spørgsmål om at sende kvitteringer for udgifterne.

Bitten og Jesper Jørgensen driver den private pasningsordning Den Grønne Flyver i Næstved Syd, og passer for øjeblikket til børn. Bitten Jørgensen er glad for, at de private også får kompensation.

- Ligesom alle andre har vi brugt virkelig mange timer på rengøringen og rigtig meget papir, sprit og desinfektionsmidler, så der er da kærkomment, at vi også får dækket nogle af udgifterne, siger Bitten Jørgensen.

Ikke alle kommuner udbetaler

Det er ikke alle kommuner, der vælger at tilgodese de private pasningsordninger og give coronakompensation. Vordingborg, Ringsted og Faxe kommuner har oplyst, at de ikke har udbetalt noget til de private børnepassere.

Slagelse har udbetalt til en privat pasningsordning på baggrund af en henvendelse.

Med et beløb på 550 kroner per barn vil den samlede udgift til kompensation til private passere i Næstved kommune beløbe sig til cirka 88.000 kroner.

arrow Lise er Årets Leder: - Det er da vildt dejligt
17. april 2021 kl. 07:21 Opdateret: kl. 11:54
arrow Designmøbler flytter: Åbner sammen med kræmmerne
15. april 2021 kl. 15:20 Opdateret: kl. 15:20
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk