30. september 2020
Lige om lidt bliver her stille i det store kontorhus. Eneste lejer pt. er Novenco Marine & Offshore, som flytter inden årsskiftet. Foto: Helle Hansen
Lige om lidt bliver her stille i det store kontorhus. Eneste lejer pt. er Novenco Marine & Offshore, som flytter inden årsskiftet. Foto: Helle Hansen
Foto: Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Novenco flytter fra Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novenco flytter fra Næstved
Opdateret 02. oktober 2016 kl. 22:56
Næstved - 30. september 2016 kl. 12:08
Af Helle Hansen

Novencos store kontorhus på Industrivej 22 vil snart stå øde hen.

Inden årsskiftet forlader Novenco Marine & Offshore Næstved til fordel for Køge.

- Vores lejemål udløber til foråret, og vi har ikke længere brug for alle de kvadratmeter, siger Lasse Lindberg Nielsen, der 1. april afløste Ole Jensen som direktør for den danske afdeling af Novenco Marine & Offshore A/S.

Novenco solgte domicilet i 2007 og indgik dengang lejeaftaler med den nye ejer, som løb over 10 år. De udløber 1. april 2017. I øjeblikket lejer Novenco Marine & Offshore hele kontorhuset, der er på cirka 4.500 kvadratmeter.

- Når de opsagte medarbejdere er fratrådt, er vi cirka 30 tilbage her i Danmark, siger direktøren, som derfor i et stykke tid har været på udkig efter mindre lokaler.

Efter analyser og grundige overvejelser for og imod er resultatet blevet, at Novenco Marine & Offshore flytter til Køge.

- Vi har mange globale kunder, som kommer flyvende ind, og Køge er tættere på lufthavnen. Det er også nemmere at rekruttere folk, da det er tættere på hovedstaden, siger direktøren, som også er træt af, at der endnu ikke er motorvej helt til Næstved.

At Novenco flytter fra det nu alt for store hus har været på vej længe:

- Men det er først her i september, at vi har afgjort, at vi flytter til Køge, siger han. Det nye lejemål er på små 800 kvadratmeter og er i øjeblikket ved at blive sat i stand.

Modsat mange af de andre direktører, som har truffet beslutninger, der er gået ud over lokale arbejdspladser, så er Lasse Lindberg Nielsen selv lokal.

- Jeg ved godt, hvad det drejer sig om. Jeg er fuldstændig klar over, at det her er hjerteblod, siger direktøren, der har arbejdet 15 år på Novenco.

- Men situationen er ikke som i de gode gamle dage, hvor der var 10,12,14 skibsværfter i Danmark og mange skibsværfter i Sverige og Norge. Nu ligger de i Asien, konstaterer han.

- Og skal Novenco klare sig, så må de være hvor kunderne er, tilføjer han. Derfor stoppede al lokal produktion i Novenco Marine & Offshore sidste sommer.

I maj 2015 var her 120 ansatte lokalt, i dag er her 30, om lidt er her nul.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk