17. juni 2021
Malene Nedergaard føler at udviklingen tromler udenom Tappernøje efter hundelufterne fik nej til en hundepark i byen. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Malene Nedergaard føler at udviklingen tromler udenom Tappernøje efter hundelufterne fik nej til en hundepark i byen. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til hundepark: Jeg blev så gal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nej til hundepark: Jeg blev så gal
Næstved - 13. maj 2021 kl. 07:27
Af Kim Palm

- Jeg blev så gal, tæt på rasende, at jeg var lige ved at køre galt.

arrow Læs også: Coronasmitten stiger eksplosivt blandt de helt unge

Malene Nedergaard er skuffet og indebrændt. Skuffet over at politikerne i Teknisk udvalg siger nej til en hundepark i Tappernøje og indebrændt over måden det er sket på.

Sammen med en kreds af andre hundelskere havde hun søgt kommunen om tilladelse til at etablere en indhegnet hundepark - et 8.000 kvadratmeter fristed for byens vakse vovser på kommunens eget areal. Frivillig-lauget havde indhentet tilbud. En lokal anlægsgartner kunne skabe det nye hundelufterparadis for 40.000 kroner - komplet med indhegning og tre indgange. Og byens ildsjæle lovede samtidig at stå for den daglige vedligeholdelse af arealet, en græsmark midt i Tappernøje.

Et fantastisk sted, indhegnet og eksklusivt med store træstammer, sten og solitære træer, hvor hundene kunne løbe glade rundt og snuse hinanden i bagdelen, lød visionen.

Det er så typisk

Alt var godt. Lige indtil politikerne i Teknisk udvalg valgte at følge embedsmændenes indstilling og afvise hundeparken med argumentet op, at der allerede ligger en indhegnet hundeskov i Folkeskoven oppe i nabobyen Brøderup.

- Det er så typisk. Ingen tænker på Tappernøje. Al udvikling går til Brøderup. Det er virkelig trist, siger Malene Nedergaard, mens labradoren Lady af typen Formel 1 og Nuga, en herlig Bichon Havanais, vimser glade omkring i Malenes drøm af en have i hjertet af Tappernøje.

- Argumentet om en hundeskov i Brøderup holder ikke. Den er meget mindre, ligner noget af et vildnis og er med til at stresse dyrene, siger Malene Nedergaard.

Hundeboom i byen

Hun taler på vegne af byens hundeluftere - og dem er der mange af i Tappernøje. Coronaen har skabt et boom i hundefamilier og flere har også anskaffet sig hund nummer to. Nu må de den triste tur til Brøderup og det føles hårdt. Især for byens ældre og gangbesværede, der helt må opgive hundeskoven og i stedet lufte kæledyret på fortovene i Tappernøje.

- Alle hunde har brug for luft omkring sig og følelsen af frihed engang imellem. Derfor er projektet så vigtigt. Men vi har ikke givet op endnu. Det kan jeg godt love dig for, siger Malene Nedergaard.

I Teknisk udvalg var der ellers ikke meget at rafle om. Et enigt udvalg fulgte trop og stemte drømmen om en hundepark ned, da der i givet fald vil være to indhegnede hundelufterområder beliggende med cirka 800 meters mellemrum, lød argumentet.

Vi kæmper videre

Men det ikke det sidste vi har hørt fra Tappernøje. Nu skal de lige sunde sig og så slår de til - for drømmen om en fire gange så stor hundepark på et herligt areal midt i byen, er ikke sådan at slå ned - selvom politikerne valgte at sige nej.

arrow Lille app med store ambitionerviser vejen til barer og cafeer
14. maj 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 15:21
arrow Fælles borgerlig kurs skal vippe Socialdemokraterne fra magten
14. maj 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 16:06
arrow Coronapas får mange til at gå grassat på bibliotekspersonale
12. maj 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 16:39
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk