17. august 2019
Peter Mygind og sønnen Julius fortæller om sidstnævntes tidligere stofmisbrug ved et udsolgt arrangement i Digtervejshallen. Pressefoto
Peter Mygind og sønnen Julius fortæller om sidstnævntes tidligere stofmisbrug ved et udsolgt arrangement i Digtervejshallen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natteravne vil øge dialog med foredrag om narko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natteravne vil øge dialog med foredrag om narko
Opdateret 14. marts 2019 kl. 09:40
Næstved - 14. marts 2019 kl. 09:35
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Mygind og sønnen Julius besøger torsdag aften Digtervejshallen i Næstved med et udsolgt foredrag, der er arrangeret af Natteravnene i Næstved. Det handler om Julius Myginds tid som hashmisbruger, og sammen diskuterer de konsekvenserne af misbruget, og hvordan man som ung får hjælp til at fravælge stoffer.

Det er emner, som Natteravnenes lokale formand, Ulla Christensen, oplever, der er behov for at være opmærksom på. Hun håber, at foredraget kan hjælpe både de unge og deres forældre.

- Vi håber, det bliver nogle forældre og unge mennesker, der kommer. Så forældrene tør snakke med de unge mennesker om det. Jeg forventer, foredraget vil give dem nogle redskaber til, at man tager dialogen om, hvorfor det er vigtigt, at de holder sig fra det. Hvad er det, man kan spørge de unge om, og hvad er det nogle tegn, man kan kigge efter, siger hun.

Når Natteravnene, der snart har 20 års jubilæum, bevæger sig rundt i Næstveds natteliv, så oplever de, at det er ganske almindelige, pæne, unge mennesker, der ofte har drukket temmelig meget. Ulla Christensen nævner også episoden med de to 16-17 årige, der mellem jul og nytår fik puttet noget i deres drink. Det er eksempler på, hvorfor dialogen er så vigtig.

- Mit råd er, at man er nysgerrig på, hvad der sker i de unges omgangskreds. At man er interesseret i, hvad de laver. Og hvis nogen ringer og siger, at din søn eller datter er blevet dårlig - så kom og hent dem. Vi hører nogle gange, at forældre siger, at hvis de unge vil drikke, så må de også kunne håndtere det, forklarer formanden.

Foredraget skulle egentlig have været afholdt på ZBC, men en rift om de gratis billetter gjorde at det blev flyttet til større lokaler. Der forventes 400 unge og gamle.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk