18. januar 2020
Fuld fart på enkeltstarten. Her er det 10-årige Silas, som ræser derudaf på cykelstien langs Vestre Ringvej.
gallery icon

Se billedserie

Fuld fart på enkeltstarten. Her er det 10-årige Silas, som ræser derudaf på cykelstien langs Vestre Ringvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nannas debut på racercyklen blev en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nannas debut på racercyklen blev en succes
Næstved - 18. juli 2019 kl. 07:52
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke kun i Frankrig, der i disse dage køres cykelløb. Også i Næstved bliver der trådt i pedalerne. Her er det dog ikke professionelle cykelryttere, der sidder i sadlen, men skolelever, der gerne vil være aktive i deres sommerferie.

Det er 6. år, Næstved Bicycle Club er med i Aktive Feriedage, hvor kultur- og fritidsforeninger samt institutioner i Næstved Kommune arrangerer en masse forskellige aktiviteter til børn og unge i skolernes sommerferie. Med 15 elever tilmeldt er holdet fuldt booket. 11-årige Nanna har som den eneste pige valgt at prøve kræfter med cykelsporten og lære at køre på en rigtig racercykel.

- Det lød spændende i forhold til, hvad jeg plejer at lave i min sommerferie. Der kan jeg godt lide at slappe af og se Netflix og spille computer, fortæller Nanna, der i sin fritid går til ridning og spiller violin.

Efter sommerferien skal hun starte i 5. klasse på Ellebækskolen, afdeling Kalbyris. Og det var netop her, de tilmeldte elever startede tirsdag på manøvrebanen i skolegården, hvor der i dagens andledning var stillet kegler op.

Her lærte de at håndtere cyklen, dens bremser, pedaler og gearskifte. For 11-årige Nanna var det allerførste gang, hun satte hun sig op på en racercykel. Og det var en grænseoverskridende oplevelse.

- I starten var det skræmmende, og jeg ville helst gerne være bagerst. Man føler ikke, den er lige så stabil som en almindelig cykel. Men øvelserne hjalp på ens balance, fortæller Nanna, hvis debut med racercyklen blev en succes.

- Jeg lærte det ret nemt. Nogen gange kan det være svært at huske, hvornår man skal skifte gear. Men det er rigtig sjovt, og jeg har glædet mig til i dag. Nu vil jeg gerne have min egen racercykel og køre sammen med min morfar, siger hun.

Onsdagen startede med en tur fra cykelklubben på Jørgens Jensens Vej i Næstved og til Enø. Efterfølgende cyklede de til Vestre Ringvej, hvor den stod på en enkeltstart på cykelstien.

En efter en blev de stillet op i række og sendt af sted på den 1000 meter lange enkeltstart. Nanna kørte strækningen i tiden 2 minutter og 20 sekunder.

Læs resten af artiklen i Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk