13. august 2020
Her et prægtigt luftfoto fra 2015, inden byggeriet af »Guldkaramellen« VUC Campus tog en stor bid af Munkebakken. Næstveds nære fortid flytter efter nytår ind på rådhuset i Teatergade. Foto: NæstvedArkiverne
Her et prægtigt luftfoto fra 2015, inden byggeriet af »Guldkaramellen« VUC Campus tog en stor bid af Munkebakken. Næstveds nære fortid flytter efter nytår ind på rådhuset i Teatergade. Foto: NæstvedArkiverne
Foto: Jesper Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstveds fortid flytter ind på det gamle rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstveds fortid flytter ind på det gamle rådhus
Næstved - 11. december 2018 kl. 12:44
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næstveds nære fortid er på vej ud af Jernbanegade. NæstvedArkiverne flytter ind i rådhuset i Teatergade, og medarbejderne er i gang med flyttekasserne.

arrow Læs også: Arkiv søger frivillige: Kan du læse skråskrift?

Otte hyldekilometer papir, 40.000 fotos og 100.000 negativer skal opmagasineres i Rådmandshaven, mens personalet flytter ind i Teatergade. Det sker, fordi byrådet har besluttet at sælge Jernbanegade 12. Derfor holder NæstvedArkiverne lukket og åbner først for offentligheden midt i januar.

- Vi får læsesal i kælderen på Teatergade. Her kan folk komme forbi og dykke ned i den nære fortid og måske finde slægt og venner i arkivmaterialet, siger leder af Næstved Arkiverne, Mie Nielsen.

Det er langtfra første gang, at arkiverne skal flytte. Det lokalhistoriske arkiv, der blev grundlagt i 1959, var i første omgang placeret på Centralibiblioteket på Axeltorv og har senere haft hjemsted på en lang række adresser i byen. Nu hedder fremtiden altså Teatergade foruden filialer på biblioteket i Fuglebjerg og på Kors- kildeskolen i Brøderup.

Næste store opgave for NæstvedArkiverne bliver 50-årsdagen for kommunalreformen i 2020. Den betød, at landets kommuner blev reduceret fra 1098 til 277, inden de senere skrumpede ind til 98.

Det jubilæum fejrer NæstvedArkiverne sammen med arkiver landet over ved et fælles digitaliseringsprojekt kaldet »retro«, hvor samtlige lokalarkiver digitaliserer kommunernes beslutningsprotokoller, så de kan studeres og læses på nettet.

arrow Gamle brandmænd graver historien frem
21. september 2019 kl. 18:05 Opdateret: kl. 12:10
arrow Var morfar på fattiggård ? Arkiverne giver dig svaret
01. april 2019 kl. 09:59 Opdateret: kl. 09:59
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk