14. december 2017
Hærværket vil blive overmalet igen i den kommende uge. Det kommer til at koste 10-15.000 kroner, lyder estimatet.  Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Hærværket vil blive overmalet igen i den kommende uge. Det kommer til at koste 10-15.000 kroner, lyder estimatet. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstvedparken udsat for graffitihærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstvedparken udsat for graffitihærværk
Opdateret 12. august 2017 kl. 20:24
Næstved - 12. august 2017 kl. 13:41
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Da jeg kom gående hernede klokken 7 i morges (fredag, red.) blev jeg mødt af en beboer, som spurgte, om jeg havde set vores nye graffiti. Der var jeg ved at få cigaretten galt i halsen. Da jeg kom op og så, at der var malet på selve elevatortårnet, var jeg ikke særlig positiv.

arrow Læs også: Groft hærværk for en halv million kr. med skumslukker

Ordene kommer fra Bjarne Jensen, der er formand for ejerforeningen i Næstvedparken, som tidligt fredag morgen var udsat for hærværk. Her kravlede en eller flere ukendte gerningsmænd op ad det stillads, der i øjeblikket går helt fra jorden og til taget i syvende sals højde. Deroppe malede de graffiti på to elevatortårne.

- Det er sket i de tidlige morgentimer, for da håndværkerne mødte ind kort før klokken 7, lugtede malingen stadig frisk deroppe, fortæller Bjarne Jensen.

Ejerforeningens formand er irriteret over, at der nu skal bruges et sted mellem 10.000 og 15.000 kroner på at få malet graffitien over.

- Det virker helt unødvendigt, når vi i forvejen har så meget flot gadekunst i Næstved. Men det her handler jo om, at de skriver deres signalord, så de andre i miljøet ved, hvem der har været deroppe. Det giver åbenbart status, men man skal vist være en del af miljøet, for at kunne sætte sig ind i det og forstå det, siger Bjarne Jensen.

Han fortæller samtidig, at han har sendt en mail til sin bestyrelse og forespurgt, om han skal politianmelde sagen. Det, regner han med, bliver tilfældet.

Også entreprenøren, CG Jensen, ærgrer sig over hærværket. Projektleder Ann Adrian siger:

- Det bekymrer mig da, at nogen ligger og kravler rundt på vores stillads. Det er dødsensfarligt, og selvom det ikke er vores ansvar, hvis der skulle ske noget, ville det ikke være en særlig sjov sag.

Sikkerheden på stedet er i top, og der kan ikke laves andre foranstaltninger for at forhindre adgang til stilladset. Men det pilles gradvist ned allerede fra næste uge, i takt med at arbejdet skrider frem, så adgangen til taget bliver afskåret.

Det er første gang, Næstvedparken er udsat for hærværk på denne måde. Bygningerne har været under et omfattende renoveringsarbejde siden marts, og dette forventes at være afsluttet til november.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk