26. juni 2019
Første etape af Klosterlunden er ved at være udbygget. Nu har Plan- og Erhvervsudvalget godkendt et forslag om udstykning af yderligere 50 nye boliger i Næstveds vestlige distrikt. Foto: Anna C. Møhl
Første etape af Klosterlunden er ved at være udbygget. Nu har Plan- og Erhvervsudvalget godkendt et forslag om udstykning af yderligere 50 nye boliger i Næstveds vestlige distrikt. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved vokser mod vest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved vokser mod vest
Næstved - 17. januar 2019 kl. 11:04
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nybyggere, der drømmer om at bygge hus på bar mark, kan godt begynde at glæde sig. Plan- og Erhvervsudvalget sætter fart i udviklingen af et område nord for Klosterlunden. Lokalplanforslaget rummer mulighed for 50 nye boliger, der alle får adgangsvej fra Chr. Winthers Vej.

arrow Læs også: Kæmpe DSB-værksted åbner i 2024

Det er revisionsfirmaet Multi Revision, der er bygherre i området. Firmaet står også bag første etape af Klosterlunden og har allieret sig med HusCompagniet om salg af nøglefærdige typehuse i Næstveds vestlige distrikt.

- Det er gået rimelig fint med salget af første etape af Klosterlunden og vi er glade for, at der nu åbnes mulighed for endnu flere boliger i området, siger partner i Multi Revision Kenneth Bach Holmegaard.

Men før spaden ryger i jorden skal området undersøges for arkæologiske udgravninger, da forundersøgelser har vist spor af en stenalderboplads i Klosterlunden etape to.

Etape to bliver ikke nær så stor som oprindelig planlagt. Multi Revision har anmodet om kun at by- og boligudvikle en del af arealet. Det har politikerne lyttet til og et enigt udvalg sætter nu gang i et lokalplanforslag for halvdelen af området. Det drejer sig om landbrugsjord øst for Vestre Ringvej, syd for Fællesejevej og nord for Klosterlunden etape ét. Området har et areal på ca. 140.000 kvadratmeter.

Lille Næstved Lokalråd har ønsket adgangsvej fra Slagelsevej til det nye boligområde. Fællesejevej har også været i spil, men politikerne fastholder, at adgang til området skal ske via Chr. Winthers Vej.

- Vi har ikke penge til at etablere nye veje, og der er andre veje i Næstved med langt større trafikbelastning end Chr. Winthers Vej, siger formand for Plan- og Erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S).

Forslaget til lokalplan sendes i offentlig høring i midten af 2019

arrow Børneboom: Skole udvider for 30 millioner kroner
21. september 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 08:17
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk