27. september 2021
13-årige Gabriel Byrresen fra Næstved spiller tre forskellige roller i Oliver Twist, og han skal derfor være skrap til at træde ind og ud ad rollerne. I dag er der generalprøve. Fotos: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

13-årige Gabriel Byrresen fra Næstved spiller tre forskellige roller i Oliver Twist, og han skal derfor være skrap til at træde ind og ud ad rollerne. I dag er der generalprøve. Fotos: Niels Brande
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved-dreng spiller tre forskellige roller i ét teaterstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved-dreng spiller tre forskellige roller i ét teaterstykke
Næstved - 11. oktober 2018 kl. 14:30
Af Niels Brande

En fattig dreng, en ballonsælger og en kistedreng.

arrow Læs også: Pelle Erobreren kommer fra Næstved

Når Rearview Teater i Albertslund i dag har generalprøve på en semiprofessionel opsætning af klassikeren Oliver Twist, er 13-årige Gabriel Byrresen fra Næstved på rollelisten i ikke bare én, men alle tre omtalte roller.

Selv om ingen af rollerne er så store, giver det en udfordring for den unge mand, der drømmer om en karriere som skuespiller, for en ting er at skifte kostume, men en anden ting er også at træde ind og ud ad de forskellige roller i det tempo, som kræves af liveteater.

- Jeg har fået nogle tips af nogle af de professionelle skuespillere, afslører han fra sofaen i hjemmet et par dage før det går løs.

Han er en smule nervøs, men sådan skal det være.

- Alle bør være lidt nervøse, for hvad er man ellers for et menneske, siger han med en mine, der understreger, at han virkelig mener det, når han siger, han drømmer om at blive skuespiller.

- Da jeg var mindre, gik jeg rundt i min egen lille verden, og de voksne undrede sig, men jeg kunne bare godt lide at være i roller, forklarer Gabriel Byrresen, som i flere år har været med omkring amatørteatret på Sydbyskolen.

Forestillingen i Albertslund er første gang, han arbejder med professionelle skuespillere.

Siden april har han flere gange ugentligt været i Albertslund for at øve. Derudover går han blandt andet hver uge til filmkundskab på ungdomsskolen.

- Jeg prøver at lære at forstå, hvad der foregår på en scene udover selve skuespillet, forklarer den unge mand.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk