26. oktober 2020
Det nye havneområde skal anlægges på Ydernæs mellem Næstved Sejklubs havn og rensningsanlægget. Bag havnen etableres en ny vej til fritidsområdet på Ydernæs (markeret med sort). Havnen skal vejbetjenes fra en ny vej, der får adgang til det eksisterende industriområde. Tegning: Næstved Havn
gallery icon

Se billedserie

Det nye havneområde skal anlægges på Ydernæs mellem Næstved Sejklubs havn og rensningsanlægget. Bag havnen etableres en ny vej til fritidsområdet på Ydernæs (markeret med sort). Havnen skal vejbetjenes fra en ny vej, der får adgang til det eksisterende industriområde. Tegning: Næstved Havn
Foto: Jesper M. Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved Havn flytter til Ydernæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved Havn flytter til Ydernæs
Næstved - 09. november 2017 kl. 13:25
Af Mogens Lorentzen

Næstved Havn går nu i gang med udflytningen til Ydernæs. Havnebestyrelsen har taget den historiske beslutning, at igangsætte projektering af en ny havn med kajanlæg. Og samtidig et større svajebassin, så skibene kan vende.

arrow Læs også: Borgmesters sommerbombe: Luk Næstveds erhvervshavn

Et konkret projektforslag skal være klar i begyndelsen af 2018, og derefter kan der udarbejdes lokalplan. Og en eventuel VVM-undersøgelse.

Havnebestyrelsens formand, Per Sørensen siger, at der skal sættes fuld turbo på udflytningen.

Næstved Havn blev sidste år ejer af et 27 hektar stort areal på Ydernæs efter mageskifte med Næstved Kommune. Havnens arealer omfatter de områder, hvor sejlklubben, Pouls Vigs Bådelaug og strandjægerne er lejere.

- Vi er enige om fordeling af arealerne på Ydernæs, så vi får et godt naboskab. Nu ved vi, hvem der skal være hvor. Og så er vi klar til at bygge havneanlæg. Jeg er overbevist om, at der også i det nye byråd vil være et stort massivt flertal for, at vi skal have erhvervshavn i Næstved. Og havnen har købt arealerne på Ydernæs, fordi de skal bruges, siger Per Sørensen (S) til Sjællandske.

Det nye havneområde indrettes mellem Centralrenseanlægget og Næstved Sejlklubs havn. Kanalen skal udvides på begge sider på en 300 meter lang strækning. På Ydernæs-siden skal bygges kajanlæg, og samtidig anlægges en ny vej til Ydernæs.

For at skibene kan vende, er det nødvendigt at etablere et svajebassin. Det betyder, at en del af Stenbæksholm-arealerne skal anvendes til havneformål.

- Og i havnebestyrelsen er vi åbne overfor tanken, at der indrettes havn også på Stenbæksholm-siden. Men vi ejer ikke arealerne, siger Per Sørensen.

Det er planen, at den nye Ydernæs-havn skal vejbetjenes fra industriområdet på Ydernæs. Der bliver altså ikke øget trafik på Kanalvej.

Den store fordel ved at flytte havnedrift til Ydernæs er, at skibene slipper for Svingbroen. Og flytningen af havnen til Ydernæs giver store rekreative muligheder for Næstved Havn.

Ydernæs-havnen vil også være en fordel for AffaldPlus og Arkils asfaltfabrik, som begge får leverancer over havnen. Det er også tanken, at fremtiden for stenfiskeren Mette Pan ligger på Ydernæs.

På spørgsmålet om, hvornår det første skib lægger til i Ydernæs-havnen? siger Per Sørensen.

- Det kan jeg ikke sige. Stod det til havnebestyrelsen, gik vi i gang omgående, men det afhænger af myndigheds-godkendelser. Vi er kommet et stort skridt nærmere, at vi flytter havneaktiviteter til Ydernæs, siger Per Sørensen.

Realistisk set kan en Ydernæs-havn tidligst være klar til skibe i 2019.

arrow Sejlklub klager til kommunen over flytning af havn
16. juni 2020 kl. 14:12 Opdateret: kl. 14:15
arrow Havnen lægger puslespil før udflytning
20. maj 2020 kl. 11:44 Opdateret: kl. 18:54
arrow Formand: Havnen skal bevares for erhvervslivet
14. januar 2019 kl. 12:14 Opdateret: kl. 10:38
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk