24. september 2021
Høvelte Kaserne skal rumme patienter, der er blevet smittet med Coronavirus. Også Antvorskov Kaserne og flere andre militære områder kan komme i spil, hvis Danmark rammes på samme måde som Italien.
gallery icon

Se billedserie

Høvelte Kaserne skal rumme patienter, der er blevet smittet med Coronavirus. Også Antvorskov Kaserne og flere andre militære områder kan komme i spil, hvis Danmark rammes på samme måde som Italien.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Myndigheder i alarmberedskab: Antvorskov og Høvelte skal huse corona-smittede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndigheder i alarmberedskab: Antvorskov og Høvelte skal huse corona-smittede
Opdateret 25. februar 2020 kl. 06:52
Næstved - 25. februar 2020 kl. 03:31
Af Kim Palm

Sandsynligheden for, at ny coronavirus kommer til Danmark, er kun blevet større siden udbruddets start, vurderer Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Derfor holdes Antvorskov Kaserne i Slagelse og Høvelte Kaserne i Birkerød i beredskab, klar til at modtage folk, som er ramt af den potentielt dødelige virus.

arrow Læs også: Sundhedsministers far: Vi ser ikke meget til Magnus

- Hvis uheldet er ude og et krydstogtskib anløber København med en eller flere smittede er vi klar til at isolere folk på enten Antvorskov eller Høvelte Kaserne. Det er de fem regioner, som har ansvaret for at opdatere beredskabet og samtlige fem regioner har måtte skaffe plads til hver 1.000 mennesker, der kan holdes i isolation, siger Magnus Heunicke.

Det er ikke mindst et trecifret antal smittede i Norditalien, der får sundhedsmyndighederne til at skærpe beredskabet, som foreløbig har kostet flere end 2.000 personer livet verden over.

- Det er virkelig alvorligt, især efter at coronavirusen nu har manifesteret sig i EU med et stort antal smittede i Italien. Jeg tror dog ikke, at vi på noget tidspunkt når italienske tilstande, hvor hele samfund lukker ned, siger Magnus Heunicke.

Korsør og Vordingborg er også i spil

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) bekræfter oplysningerne og tilføjer at også Flådestation Korsør og Vordingborg Kaserne er i spil og kan blive brugt til at inddæmme den frygtede virus.

På verdensplan holdes 60 millioner mennesker i isolation på grund af ny coranavirus. Ingen danskere er hidtil blevet ramt af smitten, hvor symptomerne typisk er feber, tør hoste og vejrtrækningsbesvær.

arrow Sundhedsministerens departementschef går i karantæne
29. marts 2020 kl. 22:29 Opdateret: kl. 22:40
arrow Ministerens nye fristed: Et frimærke i paradis
08. marts 2020 kl. 20:05 Opdateret: kl. 12:41
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk