27. oktober 2020
Mina Hindholm Efterskole åbnede i 2014 med 43 elever. I december samme år var Sjællandske på besøg og kiggede inden for i en tysktime. Nu er skolen lukket, og eleverne sendt hjem. Arkivfoto: Kim Rasmussen
Mina Hindholm Efterskole åbnede i 2014 med 43 elever. I december samme år var Sjællandske på besøg og kiggede inden for i en tysktime. Nu er skolen lukket, og eleverne sendt hjem. Arkivfoto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Muslimsk efterskole er lukket på grund af for lavt elevtal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimsk efterskole er lukket på grund af for lavt elevtal
Opdateret 12. oktober 2018 kl. 11:25
Næstved - 12. oktober 2018 kl. 10:19

Af Niels Brande
Landets første muslimske efterskole, Mina Hindholm Efterskole ved Fuglebjerg, er lukket, og eleverne og personalet er sendt hjem. Det fremgår af en pressemeddelelse, som efterskolen har udsendt.

arrow Læs også: Muslimsk efterskole sat til salg

Torsdag 11. oktober blev sidste dag for eleverne på efterskolen, som åbnede i 2014 som en efterskole, der hviler på et muslimsk livs- og værdigrundlag, som efterskolen skriver på deres hjemmeside.

For få elever er årsagen til, at efterskolen lukker nu. Der var indtil i går 25 elever på efterskolen, hvilket er for få til at det økonomisk hænger sammen, fortæller bestyrelsesforkvinde Serife Demir.

- Vi havde budgetteret med 40 elever i år og med et voksende elevtal frem mod 60 elever i 2020, siger Serife Demir fredag til Sjællandske.

Dermed blev torsdag sidste dag for eleverne, og i dag er sidste dag for personalegruppen, som tæller omkring 10 lærere, mentorer og ledere, som alle nu skal finde nyt arbejde.

Med lukningen dagen før skolernes efterårsferie har forældrene og de unge mennesker dermed en uge til at finde ud af, hvor 8. og 9. klasse skal fortsættes.

- Personalet, skolebestyrelsen, skolekredsen og ikke mindst forældre og elever gik ind i skoleåret 2018/19 med stor optimisme og håb om at opnå det budgetterede elevtal. Alle gjorde en ihærdig og ubeskrivelig indsats for at rekruttere flere elever, hvilket bestyrelsen er evig taknemmelig herfor, skriver Mina Hindholm Efterskole i den udsendte pressemeddelelse, som fortsætter:

- Trods disse store bestræbelser må bestyrelsen imidlertid konstatere, at det ikke har været muligt at opnå det budgetterede elevtal, hvilket har været afgørende for skolens økonomi og fortsatte virke. På seneste bestyrelsesmøde måtte bestyrelsen træffe den meget vanskelige - men desværre også nødvendige - beslutning om at lukke skolen.

Efterskolen var i år i gang med sit femte skoleår, og elevtallet har tidligere været en udfordring. Hvor skoleåret 2016/17 sluttede med 48 elever, begyndte det følgende med 35 elever, kunne man læse i Sjællandske i september sidste år.

Læs mere i Sjællandske lørdag.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk