20. juni 2019
Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann forklarer, hvorfor trafikselskabet fjerner køreplanerne fra stoppestederne. Foto: Ulrik Jantzen, Movia
Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann forklarer, hvorfor trafikselskabet fjerner køreplanerne fra stoppestederne. Foto: Ulrik Jantzen, Movia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Movia: Omstilling giver god mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Movia: Omstilling giver god mening
Næstved - 16. januar 2019 kl. 16:58
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af et brev fra Movia sendt til ejerkommunerne i november redegjorde trafikselskabet for det skridt, der netop nu effektueres, hvor buskøreplanerne fjernes fra stoppestederne.

arrow Læs også: Debat: Der er plads til alle i den kollektive transport

Et af argumenterne fandt Movia i en undersøgelse, som viser, at 70 procent af passagererne aldrig eller kun i sjældne tilfælde bruger stoppestedstavlen eller zonekortet.

Ifølge Movias hjemmeside betjener de 215 millioner passagerer om året, hvilket fik Sjællandske til at spørge Movia, hvad de så vil sige til de knap 65 millioner passagerer årligt - de 30 procent - som nu ikke længere kan se køreplanen ved stoppestedet?

Ifølge Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann er det analyseinstituttet Epinion, som har gennemført kundeundersøgelsen, som blandt andet inkluderer brugen af stoppestedstavlerne.

- I samme undersøgelse svarer kun cirka 12 procent af kunderne, at de bruger de trykte køreplaner ofte eller meget ofte, mens den digitale trafikinformation indtager en klar førsteplads som informationskilde, skriver Camilla Struckmann i en mail til Sjællandske.

12 procent svarer til knap hver ottende passager.

Ifølge kommunikationsdirektøren er der dagligt cirka en million opslag i den digitalt løsning Rejseplanen, hvilket hun tolker som, at kunderne gerne tjekker og planlægger deres rejse på forhånd.

- Derfor er vores svar til kunderne, at omstillingen til liveopdateret trafikinformation giver god mening, fordi den er langt bedre information end den, en trykt køreplan kan give, og fordi der findes gode digitale produkter, som de kender og allerede bruger i stor stil, skriver Camilla Struckmann.

arrow Debat: De ældre lades i stikken
16. januar 2019 kl. 19:45 Opdateret: kl. 13:08
arrow Køreplaner forsvinder: Movia svarer på kritik
16. januar 2019 kl. 12:01 Opdateret: kl. 11:14
arrow Movia fjerner busplan fra stoppesteder: Ældrerådsformand raser
15. januar 2019 kl. 05:36 Opdateret: kl. 08:54
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk