27. september 2021
Transportminister Benny Engelbrecht måtte i sidste øjeblik aflyse mødet med delegationen fra Næstved, der kæmper for motorvej til Rønnede. Foto: Tomas Revsbech
Transportminister Benny Engelbrecht måtte i sidste øjeblik aflyse mødet med delegationen fra Næstved, der kæmper for motorvej til Rønnede. Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvejsmøde aflyst: Ministeren kunne ikke finde et ledigt lokale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvejsmøde aflyst: Ministeren kunne ikke finde et ledigt lokale
Opdateret 23. august 2020 kl. 11:48
Næstved - 21. august 2020 kl. 16:32
Af Kim Palm

En busfuld politikere, erhvervsfolk og lønmodtagere bevæbnet med stærke argumenter for motorvejen til Rønnede.

arrow Læs også: Dansk Erhverv prioriterer motorvej

Det var hvad der ventede transportminister Benny Engelbrecht (S), der fredag havde inviteret delegationen fra Næstved til møde ministeriet i Frederiksholms Kanal i hjertet af København.

Her var delegationen fra Sydsjælland blevet bevilget en times taletid til fordel for motorvejen. Men et corona-pressemøde kom i vejen, så nu er mødet aflyst og udskudt til 11. september.

- Ministeren måtte med kort varsel udsætte vores møde i dag. Men så var der ingen ledige lokaler og en ny dato blev foreslået. Den duede heller ikke, da flere af parti-lederne ikke kunne deltage onsdag i næste uge og det giver ingen mening kun at stille med to-tre politikere til sådan et møde, så vi har fastsat en ny dato, hvor alle kan deltage, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

Fredag den 11. september skal partiformænd, erhvervsledere og LO Sydsjælland forsøge at overbevise Benny Engelbrecht om at Rute 54 skal med - og højt op på listen - når der laves forlig om fremtidens investeringer i asfalt og skinner.

Nyt parti siger ja
Imens har Nye Borgerlige bekendt kulør. Partiet bakker fuldtonet op bag kravet om en motorvej til Rønnede, lyder det fra to af partiets folketingsmedlemmer, Peter Seier Christensen og Mette Thiesen.

- Projektet blev som bekendt sparket til hjørne, da det politiske klima for tiden ikke er til privatbilismens fordel. Stærkt er det derfor, at vores byrådsmedlem i Næstved, Githa Nelander, kæmper videre for sit lokalområde, skriver de to folketingsmedlemmer.

Ifølge Nye Borgerlige, der tæller fire mandater på Christiansborg, skal Næstved have motorvej, da det er den største by i Danmark uden motorvej, pendlerne vinder 13 minutter hver dag når der kommer motorvej og håndværkerne spilder dyrebar tid på Gedestien.

- Her er altså ikke tale om en gave til bilisterne - men en fornuftig samfundsinvestering. Det må selv en socialdemokratisk transportminister kunne se den sunde fornuft i, lyder det fra Nye Borgerlige.

arrow En busfuld politikere kræver motorvej tilbage på landkortet
12. august 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:08
arrow Appel til motorvejsmusketerer: Det er nu eller aldrig
27. april 2020 kl. 19:00 Opdateret: kl. 12:08
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk