11. april 2021
En kæmpe dag for Næstved, siger borgmester Carsten Rasmussen, der her ses sammen med transportminister Benny Engelbrecht. Men regeringen har ikke ville sætte årstal på, hvornår byggeriet af Næstved-Rønnede motorvejen går i gang.
En kæmpe dag for Næstved, siger borgmester Carsten Rasmussen, der her ses sammen med transportminister Benny Engelbrecht. Men regeringen har ikke ville sætte årstal på, hvornår byggeriet af Næstved-Rønnede motorvejen går i gang.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvejen kommer: En kæmpe dag for Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvejen kommer: En kæmpe dag for Næstved
Næstved - 08. april 2021 kl. 13:21
Af Kim Palm

Regeringens transportudspil »Danmark Fremad« møder vild jubel i Næstved.

arrow Læs også: DI anbefaler motorvej til Næstved i 2022 - et år før Kalundborg

- Endelig er vi med. Det er en nyhed, vi har ventet på i 30 år. Det er en kæmpe dag for Næstved, og lad os bare gå i gang, siger borgmester Carsten Rasmussen, der onsdag klokken 20.30 blev kaldt til virtuelt møde med transportminister Benny Engelbrecht, som lovede 15 kilometer firesporet asfalt mellem Næstved og Rønnede.

Ikke helt i mål

Regeringens infrastrukturplan »Danmark Fremad« har Næstved-Rønnede vejen med i kataloget. Men planen rækker helt frem mod 2035, og regeringen har ikke ville sætte dato på. Derfor knalder champagnepropperne ikke endnu hos lobby-organisationen Motorvej Næstved-Rønnede NU.

- Vi er ikke helt i mål endnu, for nu udestår de politiske forhandlinger - herunder ikke mindst den endelige tidsplan for de forskellige projekter i infrastrukturplanen. Der er nemlig ikke sat årstal på nogen af projekterne, og det gør naturligvis en væsentlig forskel for vores område, om Næstved-Rønnede-motorvejen kommer med i den første fase eller først noget senere i forløbet, siger formand Torben Johansen,

Endelig aftale inden sommerferien

Derfor vil organisationen i den kommende tid intensivere dialogen med transportordførerne for at sikre, at byggeriet går i gang inden for en overskuelig årrække.

På regeringens pressemøde på Novo Nordisk i Kalundborg pointerede finansminister Nicolai Wammen (S), at tidsplanen vil blive aftalt med forligspartierne, og at en endelig aftale om, hvornår motorvejsbyggerierne går i gang er færdigforhandlede inden sommerferien.

arrow V om S-transportudspil: Meget genbrug fra vores trafik-plan
08. april 2021 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:56
arrow Flere penge til motorveje og jernbaner: Se projekterne her
08. april 2021 kl. 13:06 Opdateret: kl. 13:48
arrow Regeringen skyder Gisselfeld ned: Det er kun motorvejen der tæller
08. april 2021 kl. 04:33 Opdateret: kl. 16:46
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk