8. juli 2020
Torben Johansen og Næstved Erhvervsforening er ikke ene om at glæde sig over udsigten til en motorvej. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Torben Johansen og Næstved Erhvervsforening er ikke ene om at glæde sig over udsigten til en motorvej. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne
Opdateret 15. marts 2019 kl. 16:32
Næstved - 15. marts 2019 kl. 12:49
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vækker hovedsageligt begejstring blandt byrådspolitikere i Næstved Kommune, at VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti i et nyt infrastrukturudspil har afsat 1,5 milliarder kroner til byggeriet af en motorvej mellem Næstved og Rønnede.

arrow Læs også: Folketingspolitikere sværger troskab om motorvej

Motorvejen har været et ønske i lange tider. Særligt Næstved Erhvervsforening har ønsket at aflaste trafikken på den såkaldte gedesti mellem de to byer og har brugt flere hundrede tusinde kroner på at påvirke politikerne på Christiansborg.

Som det ser ud nu, vil regeringen først bygge motorvejen i 2024, og det bliver tidligst tre år senere, at bilisterne kan træde speederen i bund. Intet når dog at blive endeligt, før folketingsvalget er blevet afholdt.

Herunder kan du læse, hvordan byrådspartierne reagerede på nyheden.

Helge Adam Møller (K):
- Det var på tide. Da jeg kom i Folketinget i 1984 og sad i Trafikudvalget, var den med på et af de første møder med tre motorveje i Jylland. Dengang kunne man ikke blive enige om en linjeføring i Storstrøms Amt. I Jylland var de enige.

Nu kommer den, og det er supergodt. Jeg ville godt have haft den for 30 år siden, men det vigtigste er nu, også for erhvervslivet, at de ved, den kommer. Om det så sker før eller senere, det er ikke så vigtigt. Der er flertal både før og efter et valg. Nu kan man regne med, den kommer.

Kristian Skov-Andersen (V):
- Det er meget positivt. Det var det bedste, vi kunne håbe på, at være med i første runde af regeringens udspil. Det er beretiget, at motorvejsgruppen lader propperne springe.

Jeg har selv indgået et væddemål om, at byggeriet ville begynde i 2023, men det bliver det så ikke. Så der skal jeg af med et par flasker rødvin, men selvom jeg har tabt væddemålet, så har vi alle sammen vundet. Vi er med, og det var det optimale.

Freja Lynæs Larsen (EL):
- Enhedslisten går ikke ind for motorvej. Vi vil hellere have en bedre offentlig transport. Der er behov for, at vi finder en anden måde at transportere os på, som er bedre for miljøet. Der snart el-toge, som kører noget hurtigere. Man bør investere i dem og el-busser.

Carsten Rasmussen, borgmester (S):

- Det er super godt. Nu ved man, at den kommer. Det er rigtig glædeligt. Det er lang tid, men det er en prioritering, og man kan ikke starte med alle motorveje på én gang. Omvendt går fem år hurtigt. Selvfølgelig ville jeg ønske, at det kunne blive før. Nu er den med på listen, og folk får afklaring.

Niels Kelberg (DF):
- Den kunne sagtens komme før. Det er fint, men det er forkasteligt, den ikke kommer før. Det hele er klar, så de kan bare komme i gang. Det er igen jyderne, der får.

Det vil være alt for positivt at sige, den kommer, for der kan ske meget endnu. Der er jo et valg snart.

arrow EL-kandidat siger nej til motorvej
27. maj 2019 kl. 20:49 Opdateret: kl. 10:06
arrow Næstved-motorvejen forsinkes ikke
15. maj 2019 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:03
arrow Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op
14. marts 2019 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:54
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk