5. april 2020
Torben Johansen, formand for Næstved Erhvervsforening og aktionsgruppen Motorvej Nu, arbejder stadig hårdt på at få motorvejen til Næstved men vil ikke være bekendt at bede medlemmerne om penge til arbejdet midt i en Coronakrise. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Torben Johansen, formand for Næstved Erhvervsforening og aktionsgruppen Motorvej Nu, arbejder stadig hårdt på at få motorvejen til Næstved men vil ikke være bekendt at bede medlemmerne om penge til arbejdet midt i en Coronakrise. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvej på vågeblus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvej på vågeblus
Næstved - 24. marts 2020 kl. 04:44
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det ville være umoralsk at gå ud og spørge virksomhederne om penge til motorvejen nu, når mange ikke kender deres økonomiske situation om to måneder.

arrow Læs også: Motorvejsminister aflyser på grund af corona-situationen

Ordene kommer fra Torben Johansen, formand for Næstved Erhvervsforening og aktionsgruppen Motorvej Nu, som derfor venter med at samle penge ind til lobbyarbejdet til der atter er nogenlunde normale tilstande i Danmark.

Grønt lys

På foreningens generalforsamlingen her først på måneden blev der ellers givet grønt lys til, at der kunne tages 110.000 kroner af foreningens formue til kampen for motorvejen, og at der nu skulle samles 250.000 kroner ekstra ind til arbejdet blandt foreningens medlemmer.

- Vi har fået tilkendegivelser om økonomiske bidrag fra nogle af de store virksomheder, men vi har ikke fået pengene i kassen. Og vi venter med at spørge om penge til Coronakrisen er drevet over, siger Torben Johansen.

Det annoncerede stormøde om motorvejen, som ellers var fastsat til den 28. april, er nu rykket til 28. september.

- Det er en uge før Folketinget åbner, så det er udmærket tidspunkt, siger formanden.

Aftale på vej

Lige pt. er foreningen ved at forhandle med lobbyvirksomheden Grace Public Affairs om en lavere pris de kommende måneder. Selv om regeringen og folketinget i disse dage stort set ikke beskæftiger sig med andet end Coronakrisen, så forsikrer Torben Johansen, at der i baggrunden hos organisationer og andre involveret i transportpolitik stadig arbejdes med den danske infrastruktur.

- Vi er nødt til stadig at være i gang, men lobbyismen kan godt være på lidt lavere blus en tid, siger Toben Johansen.

- Vi forsøger at være snusfornuftige med, hvordan vi bruger vores penge, så vi vil gerne spare på den konto til sidst i august, siger formanden.

Efter Coronakrisen kommer klimaforhandlingerne til at tage det meste af folketingets tid, så infrastrukturen er lidt i venteposition.

arrow Corona-virus aflyser vitalt møde om motorvej
12. marts 2020 kl. 04:37 Opdateret: kl. 17:01
arrow Sundhedsminister: - Jeg havde ikke set det komme
07. marts 2020 kl. 17:05 Opdateret: kl. 12:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk