14. april 2021
Hvad gør man som ny ældreminister, når man ikke kan tage på plejehjemsbesøg? Man mødes selvfølgelig på Skype. Social- og ældreminister Astrid Krag (S) kickstartede sin virtuelle rundtur til plejecentre med at besøge Bakkegården i Mogenstrup. Her snakkede hun blandt andet med 87-årige Ove Dübøl. Foto: Social- og Ældreministeriet
gallery icon

Se billedserie

Hvad gør man som ny ældreminister, når man ikke kan tage på plejehjemsbesøg? Man mødes selvfølgelig på Skype. Social- og ældreminister Astrid Krag (S) kickstartede sin virtuelle rundtur til plejecentre med at besøge Bakkegården i Mogenstrup. Her snakkede hun blandt andet med 87-årige Ove Dübøl. Foto: Social- og Ældreministeriet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister på virtuelt besøg på plejehjem: Jeg kommer tilbage med kage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister på virtuelt besøg på plejehjem: Jeg kommer tilbage med kage
Næstved - 25. februar 2021 kl. 16:31
Af Rikke Bondesen

Som ny ældreminister har Astrid Krag (S) ikke haft optimale vilkår for at lære sit nye ministerområde at kende. Derfor tog hun onsdag hul på en runde virtuelle møder med ældre og personale på landets plejehjem.

arrow Læs også: Åbent brev til borgmester og samtlige byrådsmedlemmer: Skal Mogenstrup være udkants-Næstved?

Besøget på Bakkegården i Mogenstrup var det første, og trods tekniske udfordringer fik beboere og personale givet hende et indtryk af, hvordan coronaen har ændret livet på plejecentret.

Beboer på Bakkegården Ove Dübøl fortæller, at han fra starten af coronapandemien valgte at få sin mad ind på værelset, for at undgå smitterisikoen ved unødig kontakt med de andre beboere.

Sunde interesser

Ove Dübøl har brugt pandemien tit at fordybe sig i musik. Han lytter gerne til jazz og spiller selv orgel.

- Jeg har haft det godt under coronaen. Jeg har sunde interesser og har holdt mig beskæftiget, mens der har været lukket ned for fælles aktiviteter, siger Ove Dübøl.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fra venstre ses Kirstin Holgersen, social- og sundhedsassistent og sundhedsambassadør, Anne-Mette Hartmann Olesen, teamleder, Tanja Kastrup, social- og sundhedsassistent og arbejdsmiljørepræsentant, Anne Engel, distriktschef, samt Ove Dübøl, borger på Bakkegården. Privatfoto

Han mener at personalet har været gode til at omstille sig og være fleksible overfor den enkelte beboer.

Nye rutiner

Teamleder på Bakkegården, Anne-Mette Hartmann Olesen fortæller, at man har været nødt til at dele beboerne ind i mindre grupper, og at personalet i stedet for fællesaktiviteter har haft mange én til én samtaler med plejehjemsbeboerne. Både beboere og personale på Bakkegården er sluppet for corona, og alle beboere er nu fuldt vaccineret mod Covid-19.

Social og sundhedsassistent og arbejdsmiljørepræsentant på Bakkegården, Tanja Kastrup, siger, at det har været en hård tid, fordi der har været færre på arbejde, da alle der har haft den mindste mistanke om at kunne være smittet, har holdt sig hjemme.

- Men folk har holdt hovedet koldt og gejsten oppe. Og så har vi snakket meget sammen på kryds og tværs, og været gode til at samarbejde, siger Tanja Kastrup.

Værnemidler manglede

Teamleder Anne-Mette Hartmann Olesen mener, at den største udfordring var i starten af pandemien, hvor der manglede værnemidler som mundbind, visir og handsker.

- Det gjorde medarbejderne utrygge, fortæller hun.

Social- og ældreminister Astrid Krag fortsætter sin virtuelle rundtur til plejecentre for at samle erfaringer - gode som dårlige.

- Men jeg kommer tilbage, når vi kan mødes i virkeligheden. Jeg tager kage med, hvis i giver kaffe, sluttede Astrid Krag.

arrow Lejere må vente: Udbud af nye boliger i gammel kro annulleret
28. februar 2021 kl. 07:07 Opdateret: kl. 11:28
arrow Debat: Det gælder om at have styr på fakta
21. februar 2021 kl. 16:51 Opdateret: kl. 13:01
arrow Debat: Præcisering af læserbrev om udviklingen af Mogenstrup
20. februar 2021 kl. 14:22 Opdateret: kl. 14:22
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk