6. april 2020
Transportminister Hans Christian Schmidt åbnede sidste år første etape af Næstved Nordlige Omfartsvej. Den konservative byrådspolitiker Anette Brix er klar med flaget og borgmester Carsten Rasmussen læser på sin tale. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Transportminister Hans Christian Schmidt åbnede sidste år første etape af Næstved Nordlige Omfartsvej. Den konservative byrådspolitiker Anette Brix er klar med flaget og borgmester Carsten Rasmussen læser på sin tale. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister møder motorvejsmodstandere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister møder motorvejsmodstandere
Opdateret 23. august 2016 kl. 09:57
Næstved - 19. august 2016 kl. 09:47
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er tilbage i Næstved-området. I november sidste år indviede transportministeren første etape af omfartsvejen. Og i eftermiddag besøger han det naturskønne område omkring Sørup og Sparresholm.

Det er en naturgruppe med beboere i landsbyen Sørup, der har inviteret transportministeren til rundvisning i området.

Baggrunden er, at gruppen i april havde foretræde for transportministeren. Mødet foregik i ministeriet i København, og det sluttede med, at Hans Christian Schmidt blev inviteret til Sørup.

Og det er baggrunden for, at han i dag mødes med blandt andre Erica Heyckendorff, Heine Skjerning og Jonas Sprogøe.

- Vi glæder os til at vise transportministeren vores dejlige område. Det er et herregårdslandskab, som ikke skal ødelægges ved, at der knaldes en motorvej igennem, siger Erica Heyckendorff til Sjællandske.

Det hele handler om linjeføringen for den kommende motorvej mellem Næstved og Rønnede.

Vejdirektoratet er ved at sætte sidste punktum på VVM-analysen. Den skal vise hvilken af fire forslag, der giver den bedste samfundsøkonomi, og mindst skade på miljøet.

Der er to hovedlinjer, som begge løber langs den nuværende Køgevej mellem Næstved og Rønnede. Linje A går nord for Køgevej, og linje E anlægges syd for den nuværende landevej. Linje A har hele tiden være favorit, da den viser det bedste samfundsøkonomiske regnskab. Og det er den hurtigste og korteste forbindelse.

I flere år har der været en hård kamp om at undgå motorvejen.

Ikke overraskende foretrækker beboere nord for Køgevej, at motorvejen lægges mod syd, og omvendt. Og godserne Gisselfeld/Holmegaard har deltaget i debatten med argumenter om at forhindre linje A. Til gengæld går Sparresholm-godsejeren ind for en nord-linje.

Afgørelsen ligger hos transportministeren og Folketinget. Ifølge tidsplanen bliver VVM-undersøgelsen færdig i efteråret, hvorefter der bliver orienteringsmøder, og Folketinget kan træffe den endelige beslutning.

Motorvejen vil koste omkring en milliard kroner. Den daværende socialdemokratiske transportminister Magnus Heunicke fik afst de første 350 millioner kroner til starten på byggeriet.

Motorvejen er et led i den sjællandske tværforbindelse, der skal forbindelse Næstved med Slagelse og Kalundborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk