14. maj 2021
Kristian Gramstrup vil blive husket som en dygtig og respekteret ildsjæl, som satte sit præg på det grønne område i Næstved Kommune. Arkivfoto: Thomas Olsen
Kristian Gramstrup vil blive husket som en dygtig og respekteret ildsjæl, som satte sit præg på det grønne område i Næstved Kommune. Arkivfoto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: Kristian Gramstrup er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: Kristian Gramstrup er død
Næstved - 27. december 2020 kl. 14:17
Af Poul Stahlschmidt, DN Næstved

Kristian Gramstrup var arkitekt og senere galleriejer sammen med hustruen Inger Marie på Præstøvej i Næstved. I 2005, hvor det nye danmarkskort blev fastlagt med Kommunalreformen, gik Kristian meget aktivt ind i det lokale arbejde i Danmarks Naturfredningsforening afdeling Næstved. I en periode indtil 2016 var han formand. Hans mærkesag var det lokale arbejde.

arrow Læs også: Mindeord: Kurt Hansen er død

Trods modstand i starten med nogle fredningsbestemmelser ved Østre Ringvej på Mogenstrup Ås, kæmpede han igennem, og således arbejdede han videre med endnu en fredning af Vandtårnsbakken.

Det havde stor betydning, at han altid havde en god kommunikation og den rette frekvens til de enkelte lokalpolitikere. Det gjorde ham meget værdsat og respekteret med den gode dialog.

Kristians store interesse var også grøftekanter med vilde planter. I 2014 udgav han bogen om »Vej- og Grøftekanter« i Næstved Kommune. Han arbejdede meget for bedre plejeplaner på naturens præmisser. Fredningssager var også noget han havde stor interesse for.

Som arkitekt var hans store interesse bygningsværker og byudvikling. Kristian og Inger Marie har rejst en del i Mellemøsten. De har bl.a. udgivet bogen om Islamisk Bygningskunst.

Kristian Gramstrup vil blive husket som en dygtig og respekteret ildsjæl, som satte sit præg på det grønne område i Næstved Kommune.

Æret være hans minde.

arrow Mindeord om Edith og Johannes Nielsen
26. december 2020 kl. 09:55 Opdateret: kl. 16:40
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk