18. januar 2019
Det er denne lille fætter, det hele handler om: Pensel klippekrabben. Fotos: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

Det er denne lille fætter, det hele handler om: Pensel klippekrabben. Fotos: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøstyrelsen advarer om invasiv krabbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøstyrelsen advarer om invasiv krabbe
Næstved - 09. august 2018 kl. 21:08
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Krabberne er invasive og stammer oprindeligt fra asien og er mere territoriale og aggressive end vores hjemmehørende strandkrabbe og vil ofte være overlegne i kampen om føde.

Sådan advarer Miljøstyrelsen om både den asiatiske krabbe og den nært beslægtede pensel klippekrabbe - indtil 2005 gik de to arter under samme betegnelse - i et skriv på styrelsens hjemmeside i fredags. De to arter breder sig og kan potentielt udrydde den danske af slagsens.

Det var dagen efter, at Sjællandske skrev historien om krabbekamp i Dybsø Fjord, hvor ægteparret Mette og Søren Mikkelsen netop havde fundet en invasiv krabbeart i deres rejekasse. Alligevel er Dybsø Fjord overhovedet ikke omtalt af Miljøstyrelsen. I stedet nævnes Rømø, Vestkysten og Limfjorden, som de steder, krabberne er spottet. Hele advarslen tager udgangspunkt i et fund ved Als, hvor man for første gang i det område opdagede en pensel klippekrabbe 1. august.

Det var også en pensel klippekrabbe - og ikke som først antaget en asiatisk krabbe - Mette og Søren Mikkelsen fangede. Det fastslår forsker Kathe Jensen fra Statens Naturhistoriske Museum, som er fællesbetegnelsen for Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have under Københavns Universitet, i en mail til ægteparret. Hun har invasive arter i havet som et af sine primære forskningsområder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk