15. januar 2021
Theis Eriksen (tv) og Sjællandskes tidligere praktikant Bjarke Hammer Skov har vundet hæder og ære for deres dybdeborende artikler om opgravning af slam på bunden af Karrebæk Fjord. Foto: Sofie Lodahl Ørts
Theis Eriksen (tv) og Sjællandskes tidligere praktikant Bjarke Hammer Skov har vundet hæder og ære for deres dybdeborende artikler om opgravning af slam på bunden af Karrebæk Fjord. Foto: Sofie Lodahl Ørts
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøslam udløser flot journalistpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøslam udløser flot journalistpris
Næstved - 05. november 2019 kl. 07:50
Af Anna C. Møhl

Og prisen går til...
Bjarke Hammer Skov og Theis Eriksen.

arrow Læs også: Miljøstyrelsen erkender fejl i sag om oprensning af fjord

Lørdag aften modtog Sjællandske Mediers Næstved-redaktions tidligere journalistpraktikant Bjarke Hammer Skov en hæderpris for sine artikler i Sjællandske om Næstved Havns oprensning af ildelugtende slam på bunden af Karrebæk Fjord.

De første artikler om miljøsagen blev til ombord på en pram en kold og klar dag i februar. Midt på fjorden så Bjarke Hammer Skov på, mens en gravemaskine hev slam op fra fjordens bund og smed det af et andet sted.

Redaktionens praktikant gravede videre i miljøsagen og kunne i april fortælle, at Miljøstyrelsen havde udsat oprensningen på ubestemt tid.

Til et festligt awardshow på SDU i Odense vandt Bjarke Hammer Skov og Theis Eriksen Basker Henrik-prisen for deres artikler om oprensning af slam i fjorden.

Samarbejdet mellem Sjællandskes praktikant og Landbrugsavisens praktikant imponerede i den grad juryen, som består af blandt andre den hæderkronede journalist Kurt Strand fra DR.

I motivationen til at tildele slam-duoen prisen, står der blandt andet: De startede med at undre sig, tog lokaljournalistikken alvorligt og så var det bogstaveligt talt et sandt graverprojekt.

Bjarke Hammer Skov, der kalder sig selv praktikant emeritus, er stolt af at have modtaget Basker Henrik-prisen.

- Jeg er glad for, at det var en lokal historie, der vandt prisen. Lokaljournalistikken er desværre en smule overset, når der holdes skåltaler ved festlige lejligheder, siger prismodtageren.

Bjarke Hammer Skov, der bor i Slagelse, var journalistpraktikant i Næstved fra august 2018 til juli 2019. Han arbejder på sin bachelor på journaliststudiet i Odense.

arrow Oprensning af slam standset: Havn går glip af omsætning
06. april 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 17:21
arrow Se billeder: Rensning af fjorden for slam og bundfald
26. februar 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 11:44
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk