1. august 2021
S-medlemmerne Arne Jacobsen og regionsformand Ida Marker forestod tillidshvervet med at optælle og fordele de afgivne stemmer.  Ingen andre havde adgang til resulatet før kl. 12:00 lørdag. Foto: Anita Corpas.
S-medlemmerne Arne Jacobsen og regionsformand Ida Marker forestod tillidshvervet med at optælle og fordele de afgivne stemmer. Ingen andre havde adgang til resulatet før kl. 12:00 lørdag. Foto: Anita Corpas.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medlemmer glade for S-byrødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Medlemmer glade for S-byrødder
Næstved - 13. juni 2021 kl. 16:41
Af Anita Corpas

Blandt de spritnye sosser, der præsenterede sig som mulige kandidater til kommunalvalg 16. november 2021 forud for urafstemning i Socialdemokratiets Næstved Kreds, er det kun Lars Westermann, der ikke får en plads blandt de 25, der er tilrådighed på opstillingslisten.

arrow Læs også: Skulder ved skulder i Venstre

Socialdemokratiet afslørede lørdag, hvem der skal repræsentere partiet, når valgkampen slippes løs den 14. august. Og står det til de lokale s-medlemmer, så bliver det de nuværende 12 byrødder plus Christian v Benzon, der kommer til at indtage rådsalen, hvis S'erne bevarer det nuværende antal taburetter efter kommunevalget.

Mest iøjefaldende markerer byrådsmedlem Marianne Olsen sig ved i forhold til sidste år at bungy jumpe fra plads nummer 17 til plads nummer fire på listen med 259 medlemstemmer.

Baggrunden ligger formentlig i, at det 39-årige byrådsmedlem sidste gang tvivlede på, hvorvidt hun overhovedet ville stille op.

- Jeg har to små børn, der trækker i mig. Men jeg fandt ud af, at jeg ikke kan undvære det politiske arbejde, siger Marianne Olsen, som især har ældre- og handicapområdet som sine hjertesager. Marianne Olsen er medlem af beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget og omsorgs- og forebyggelsesudvalget.

Kendinge i top

Ikke uventet tog nogle af Socialdemokratiets mest markante profiler de første pladser på stiller-listen. 31-årige Michael Perch, der er udvalgsformand for omsorg og forebyggelse og næstformand for børne- og skoleudvalget, foruden han sidder med i en lang række omsorgs og sundhedsudvalg blev tydeligt bakket op af medlemmerne med 287 ud af de i alt 349 afgivne stemmer. Han har siddet 8 år i lokalpolitik og brænder især for omsorgs- og handicapområdet.

Men også Hanne Sørensen, som har fået status af at være vogter over den gode tone i de politiske debatter fik medlemmernes skulderklap med 270 stemmer. Det 56-årige byrådsmedlem har fx lagt stor energi i ambassadørkorpset af frivillige i partiet.

- De frivillige stiller utrætteligt op til alt, hvad vi byder dem. Derfor skal de inddrages grundigt i vores arbejde, pointerer Hanne Sørensen, som især har de socialt udsatte og plejekrævende borgere som sine mærkesager.

Valg uden s-profil

Helt fraværende i opstillingskampen er den lokalkendte politiker Daniel Lillerøi, der frem til starten af 2020 sad i byrådet som 2. viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget i Næstved Kommune. Han har fået job som byens nye citychef, hvilket er en dobbeltrolle, der ikke harmonerer med hvervet som politiker. Han har derfor allerede sidste år overladt alle poster til s-kollegaen Tina Højlund Pedersen.

Nye vinde

Selvom de nye og lidt yngre drenge i klassen ikke opnåede mere end en henholdsvis en 14. og 16. plads med 186 vs. 183 medlemsstemmer, kommer næstvederne formentlig til at høre meget mere til den tidligere konservative politiker og ansatte i kriminalforsorgen Evals Gruevski på 44 år og ikke mindst den 44-årige relations- og kommunikationschef i en AV-virksomhed Anders Gjessing op mod kommunevalget. Borgmesterens egen bror, Henrik Rasmussen landende en plads som nummer 18 på opstillingslisten.

arrow De Konservative klar med 24 kandidater til næste valg
14. juni 2021 kl. 16:07 Opdateret: kl. 16:07
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk