29. maj 2020
Margit Bak Grønnegaard er ansat i en spritny stilling som foreningskonsulent i foreløbig to år. Hun håber selvfølgelig, at ansættelsen bliver meget længere. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Margit Bak Grønnegaard er ansat i en spritny stilling som foreningskonsulent i foreløbig to år. Hun håber selvfølgelig, at ansættelsen bliver meget længere. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Margit er foreningernes kvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Margit er foreningernes kvinde
Næstved - 18. oktober 2019 kl. 18:21
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad gør man, hvis man gerne vil starte en ny forening, men synes, det virker enormt uoverskueligt, indviklet og bøvlet? Man ringer til Margit Bak Grønnegaard, der i maj startede som foreningskonsulent i Næstved Kommune.

Der er tale om en toårig projektansættelse, hvor den 31-årige skal fungere som bindeleddet mellem kommunen og dens mange foreninger.

- Der er to pinde i mit job. Dels skal jeg være udfarende og opsøgende i forhold til foreningerne, hvor jeg har en rådgivende og vejledende rolle. Det kan være kringlet med regler og retningslinjer, hvilke puljer og tilskudsmidler er der? Det kan jeg hjælpe med at finde ud, samt hvordan man skriver en ansøgning, forklarer Margit Bak Grønnegaard og fortsætter:

- Jeg er også med i planlægningen af en stor fritids- og foreningskonference, der kommer næste år. Jeg finder på emner til Fritidsudvalgets møder hver anden måned, og jeg er facilitator på en proces, som er sat i gang i lokalrådet Vestlandet4700. Lokalråd er også foreninger, så der er jeg med i en gruppe, som kigger på foreningsstrukturen i området.

Et godt eksempel på Margit Bak Grønnegaards arbejde er, da hun blev kontaktet af en tilflytter til Holme-Olstrup. Han ville gerne starte en forening, men syntes, det var noget svært at komme i gang fra bar bund. Blandt andet takket være foreningskonsulentens hjælp var Holmegaard Selvforsvarsklub etableret som forening.

- Flere og flere er begyndt at kontakte mig, både eksisterende foreninger og nogle der vil oprette. Jeg vil meget gerne mødes med alle, så de skal bare kontakte mig, siger Margit Bak Grønnegaard.

Hun har selv været aktiv 17 år i en svømmeklub, hvor hun med tiden blev instruktør og kom med i bestyrelsen. Hun er egentlig uddannet fysioterapeut, og det var, da hun arbejdede med patienter i genoptræningsforløb, at hun fandt ud af, at hun måske selv skulle gå en anden vej.

- Det var sådan, at patienterne blev tilbudt at komme ud og gratis prøve sig af i tre foreninger. Der opdagede jeg, at det planlægningsmæssige og det strategiske arbejde med foreningerne var mere interessant end selve træningen, forklarer Margit Bak Grønnegaard, som desuden har en kandidat i idræt og sundhed.

Hun fik arbejde som svømmekonsulent hos DGI, hvor hun også fik en uddannelse, der handlede specifikt om foreningsudvikling.

- Så da jeg så jobopslaget her i Næstved, var det bare helt perfekt. Jeg var jublende glad, da jeg fik jobbet. Tidligere kunne jeg hjælpe 13-14 patienter på en dag. Nu kan jeg påvirke meget mere, lyder det fra Margit Bak Grønnegaard, som slutter med at forklare om sin passion for foreningslivet:

- De bidrager med noget helt essentielt i samfundet, som der ikke ville være tid, ressourcer til og muligheder for uden dem. Man lærer fællesskab, sammenhold, at tage sig af hinanden. Alle bliver set og anerkendt. Foreningerne spiller en enormt vigtig rolle, og hvis jeg kan hjælpe med at give dem bedre kår, så er jeg rigtig glad.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk