16. november 2018
Makkerparret Henrik Larsson og Jesper Larsen skal drive Bio Næstved.
gallery icon

Se billedserie

Makkerparret Henrik Larsson og Jesper Larsen skal drive Bio Næstved.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Makkerpar skal drive Næstveds gamle Bio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Makkerpar skal drive Næstveds gamle Bio
Næstved - 09. februar 2018 kl. 15:48
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bio Næstved har fået et nyt filmmakkerpar.

arrow Læs også: Bisættelse: Biografdronningens smukke farvel

Jesper Larsen og Henrik Larsson fra Biografen Kanten i Faxe er ansat som ledere af Næstveds gamle biograf på Kattebjerget. De afløser biografchef Lars Høybye, der er fortid i Bio Næstved. Han har haft sin gang i biografen siden 1994 og var chefoperatør for direktør Annelise Hovmand. Lars Høybye avancerede til biografchef i 2012.

Bio Næstved ejes af den svenske biografkæde Svenska Bio, der i 2012/13 foretog en komplet renovering af byens gamle biograf. Man kunne i den forbindelse præsentere lydsystemet Dolby ATMOS (3D lyd), som den første biograf i Skandinavien.

Lars Høybye har ingen kommentarer til, at han pludselig er stoppet i Bio Næstved.

Afløserne siger:
- Vi fik en henvendelse fra ejerne, om vi vil drive Bio Næstved. Og det sagde vi ja til. Personalet fortsætter, og vi glæder os til opgaven, siger Jesper Larsen, der har 13 års erfaring i filmbranchen.

Han har i en årrække arbejdet med dfrift, salg og markedsføring af flere biografer i hovedstadsområdet. Jesper Larsen har desuden arbejdet med import af film og som konsulent for Filminstituttet. Sammen med Henrik Larsson har han siden 2015 drevet Biografen Kanten i Faxe.

På spørgsmålet om opskriften på at drive en biograf med succes? svarer Jesper Larsen.

- Vi skal vise de rigtige film. Vi er den lokale biograf, og vi ønsker at være et åbent hus, hvor der også er andre arrangementer. Onsdag havde vi generalforsamling for varmeværkets andelshavere og på søndag har vi fastelavn, siger Jesper Larsen.

Bio Næstved er Næstveds gamle biograf. Den startede oprindelig i 1906, som Næstveds første biograf. Senere kom tre biografer til, men en meget dygtig og fremsynet Annelise Hovmand kom til i 1967.

Den nye direktør og filminstruktør havde gode kontakter til branchen, og viste de rigtige film. Og startede en omfattende ombygning af Bio, der samtidig med udstyret med hele seks sale. En sensation på den tid. Efter få år var Bio Næstved alene i byen, og den status blev bevaret lige til Nordisk Film åbnede sin biograf på havnen i Næstved i 2012.

arrow Annelise Hovmand er død
29. december 2016 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk