24. september 2021
De store huller i gulvet, hvor papirmaskinerne stod, er allerede ved at være fyldt op.
gallery icon

Se billedserie

De store huller i gulvet, hvor papirmaskinerne stod, er allerede ved at være fyldt op.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maglemølle under forvandling: Fra papir til padel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Maglemølle under forvandling: Fra papir til padel
Næstved - 22. marts 2021 kl. 11:45
Af Helle Hansen

Papirmaskinernes larm ophørte for en del år siden, men inden længe vil der atter være liv og glade i hallen, hvor PM 12 og PM 13 stod.

arrow Læs også: Lykkeliga på vej til lokal klub

- Det er den største investering i min tid som direktør, siger Søren H. Hansson, der har været direktør for Maglemølle A/S siden slutningen af 2016 og blev ansat til at forvalte og udvikle den gamle papirfabrik.

Søren H. Hansson taler om et etcifret millonbeløb. Ved en tidligere lejlighed har han nævnt beløbet tre-fire millioner kroner for at sætte den omtalte papirmaskinehal i stand.

Det er tre år siden, så det er næppe blevet billigere siden da, og med det nye set up skal der laves endnu flere ting i stand. Som omtalt kort i avisen i sidste uge, så handler fremtiden her om padeltennis. Mere nøjagtige fem baner i denne hal til den i Danmark stadig ret nye sportsgren.

Fra idé til handling

Hvordan får man lige idéen til at lave baner til padeltennis i en gammel papirfabrik?

- En lokal erhvervsmand kendte sporten og spurgte, om ikke det var noget for os, siger Søren H. Hansson.

Så forhandlingerne med firmaet Match Padel begyndte tilbage i september. Her skulle forhandles kontrakt og lejeaftale og laves budget, ligesom kommunen skulle give tilladelse til den anderledes brug af hallen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dorte Kjær fra Match Padel og Maglemølles Søren H. Hansson kigger på stedet, hvor der skal laves ny indgang og indkørsel til det nye center for padeltennis.

Ved årsskiftet begyndte Maglemølle på de indledende øvelser med at ordne de seriøst store huller i gulvet, hvor paprimaskinerne har stået og med at fjerne gamle reposer og andre ting, som ikke fungerer i en sportshal.

Huller fyldes op

Dealen er, at Maglemølle sørger for at lave gulvene helt plane, ordner væggene og sørger for lys, omklædningsrum og en lounge, hvorfra man kan sidde og se på spillerne på banerne.

De flere meter dybe huller i gulvet, hvor papairmaskinerne stod, er allerede fyldt op af »soldater«, som skal holde dækket og gulvet på plads. Inden længe bliver her støbt gulv, som så skal stå og hærde i længere tid, før man kan arbejde videre med det.

Maglemølle er samtidig i gang med at tætne taget og i den forbindelse også udskifte tagrender, hvilket er lidt af et projekt, da her er tale om en ret høj bygning. Her skal også skiftes en del vinduer og vinduesrammer uden at ændre stil, da det gamle industribyggeri netop gør det her sted til noget helt særligt. På samme vis bliver væggene vasket ned men får ellers lov at stå urørte.

Der bliver blæst isolering ind på loftet, så her hele året kan være de 12-15 grader, som er optimalt, når der skal hamres løs til tennisbolden med de store bat.

Det er i følge planen klar omkring 1. august og så tager samarbejdspartneren Match Padel over og laver banerne.

First mover

Som en del af projektet skal der laves en ny indgang og indkørsel kun beregnet til spillere af padeltennis. En lysgård mellem murene får således nyt liv som p-plads. Alt arbejdet bliver lavet af lokale firmaer.

- Det er sjovt at være lokal first mover. Hvis det her bliver den succes, vi regner med, så vil næste step være at indrette den anden papirmaskinehal til fem baner mere, siger Søren H. Hansson. Et par udendørs baner er også under overvejelse.

arrow Motionscykelklub søger flere unge og el-cyklister
16. april 2021 kl. 07:31 Opdateret: kl. 18:06
arrow Medlemsnedgang: Corona har sendt lokale idrætklubber til tælling
12. april 2021 kl. 19:20 Opdateret: kl. 10:56
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk