21. september 2020
Så er der fest på Maglemølle - i en tegnet udgave på en mur i Apotekerstræde som var et af 21 graffitimalerier i »Gadens hårdeste hævn«. Arkivfoto: Næstved Ungdomsskole
Så er der fest på Maglemølle - i en tegnet udgave på en mur i Apotekerstræde som var et af 21 graffitimalerier i »Gadens hårdeste hævn«. Arkivfoto: Næstved Ungdomsskole
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maglemølle lægger rum til graffitiudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maglemølle lægger rum til graffitiudstilling
Næstved - 13. oktober 2018 kl. 09:00
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Området omkring Ny Maglemølle er kendt som et godt eksempel på nyere tids industrihistorie, men det er meget mere end det.

arrow Læs også: Tysk graffitikunstner udsmykker byens nye parkeringshus

Det mener i hvert fald arrangørerne bag en stor udstilling, »Graffiti -Næstveds moderne kulturarv«, som åbner med fernisering lørdag aften. Maglemølleområdet og Næstved bys særlige forhold til graffitikulturen gennem fire årtier hænger er tæt forbundet. Udstillingen er planlagt af Rasmus Laumann, projektleder på JB10, Næstveds ungdomsprojekthus i Jernbanegade.

- Jeg var på med det samme, da chancen bød sig, og »Næstved kulturarvskommuneprojekt 2015-2018« efterlyste aktører med lyst til på egen måde at eksponere Næstveds kulturarvsmiljøer. Her synes jeg, at graffitien som nutidig kulturarv er en vigtig del at fremhæve i Næstved, og det kunne heldigvis gå hånd i hånd med kulturarvsprojektet.

Der holdes fernisering for udstillingen i Kraftcentralen på Maglemølle lørdag 13. oktober fra klokken 18 til 23 med deltagelse af alle ungdomskulturens elementer; musik, dans og graffiti.

Udover at mærke Næstveds industrikultur i de særegne bygningsanlæg, kan man også mærke den danske hiphopkultur. Især 'skriverne' - graffitimalerne - har gennem tiden udøvet deres kunst på Ny Maglemølleområdet, og internationalt anerkendte kunstnere inden for blandt andet film og billedkunst er fostret på området. Området har ligeledes tiltrukket kunstnere fra hele verden, som kommer og maler i Næstved Kunstby.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Næstved Ungdomsprojekthus og Næstved Kommune. Kommunen har været udpeget af Slots- og Kulturstyrelsen som Kulturarvskommune 2015-2018 og har med denne udpegning arbejdet med, hvordan kulturarven kan bruges til at løfte udviklingen inden for erhverv, turisme og bosætning. Desuden har der i kulturarvsprojektet været ønske om en levende eksponering af et kulturmiljø.

arrow WAUH: Kunstbyen viste sine kronjuveler frem
22. november 2018 kl. 16:09 Opdateret: kl. 13:57
arrow Næstved har fået et nyt gavlmaleri: En ægte DAIM på gavlen
06. september 2018 kl. 13:50 Opdateret: kl. 08:54
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk