26. maj 2020
Sjællandske var i februar på tur med den pram, der gravede i sejlrenden. Det var efter denne reportage, at Gefion fik mistanken, om at det ville påvirke målestationerne. Foto: Bjarke Skov
Sjællandske var i februar på tur med den pram, der gravede i sejlrenden. Det var efter denne reportage, at Gefion fik mistanken, om at det ville påvirke målestationerne. Foto: Bjarke Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måling viser giftigt slam på bunden af fjord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måling viser giftigt slam på bunden af fjord
Næstved - 04. november 2019 kl. 05:00
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er både TBT, kviksølv, fosfor, og kvælstof i for store mængder i det slam, som Næstved Havn har gravet op i sejlrenden, der går gennem Karrebæk Fjord.

arrow Læs også: Gefion: Næstved Havn smed forurenet slam i fjorden - Miljøstyrelsen overså faresignaler

Det fremgår af en helt ny analyse foretaget for Gefion.

Bundmaterialet fra sejlrenden blev dumpet et andet sted i fjorden i nærheden af de målestationer, som holder øje med, hvor stor udledning der er af næringsstoffer fra især landbruget.

Næstved Havn har efter alt at dømme holdt sig til de regler, der var udstukket af Kystdirektoratet og Miljøstyrelsen, da havnen gik i gang med at oprense sejlrenden.

I marts blev arbejdet stoppet, da det gik op for Miljøstyrelsen, at man havde begået en fejl, men landboorganisationen Gefion undrede sig over forløbet og satte i juni en undersøgelse i gang.

Nu foreligger resultatet, og målinger viser, at de to meget farlige giftstoffer TBT og kviksølv og næringsstofferne fosfor og kvælstof er fundet i større mængder, end i de prøver, der blev foretaget for Næstved Havn tidligere.

Nu er man ved at undersøge, hvordan det kan lade sig gøre.

Om slammet har påvirket målingerne er for tidligt at sige

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk