19. oktober 2019
Samtlige kommunens lokalråd skal nu høres om, hvor det giver mest mening at udpege områder, hvor du kan købe et helårshus og bruge det som fritidsbolig. Foto: Ole Hansen
Samtlige kommunens lokalråd skal nu høres om, hvor det giver mest mening at udpege områder, hvor du kan købe et helårshus og bruge det som fritidsbolig. Foto: Ole Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd skal høres om nye flexboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd skal høres om nye flexboliger
Næstved - 09. oktober 2018 kl. 10:40
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har vi behov for flexboliger i Næstved Kommune, vil det affolke landområderne eller give mulighed for vækst?

arrow Læs også: Kommunen siger ja til flexboliger

De spørgsmål skal samtlige lokalråd samt kommunens landdistriktsudvalg nu tage stilling til, inden kommunen sætter rammerne for, hvor der gives tilladelse til køb af flexboliger.

Det siger formanden for Plan- og erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S).

- Flexboligordningen blev jo oprindelig vedtaget for at skaffe liv i tomme huse, der alligevel står og forfalder. Det giver god mening i visse dele af Danmark, der er præget af affolkning. Men spørgsmålet er, om vi har den slags huse her i kommunen? I hvert fald er det naturligt at inddrage lokalrådene i udpegning af fremtidige områder, hvor du kan købe et helårshus og bruge det som fritidsbolig, siger Daniel Lillerøi.

I Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommune er flexboligordningen blevet en stor succes. Her kan boligkøberne gøre drømmen om en fritidsbolig til virkelighed ved at købe et helårshus på landet, ofte til en langt lavere pris end det koster for et tilsvarende sommerhus.

Men for politikerne i Næstved er det afgørende, at flexboligordningen ikke skaber faldende indbyggertal - heller ikke ude på landet, hvor der er langt mellem husene.

- Det er klart, at hvis vi har en skole, der mangler 10 elever og vi sælger ud af helårshuse til fritidsformål, kommer der ingen nye elever til området. Derfor inddrager vi lokalrådene for at høre, hvor det vil give mest mening at placere fremtidige flexboliger, siger Daniel Lillerøi.

arrow Kommunens billigste hus: Køb inden det smuldrer væk
17. februar 2019 kl. 14:37 Opdateret: kl. 09:07
arrow Flexboliger strandet i kommunal syltekrukke
17. februar 2019 kl. 06:52 Opdateret: kl. 08:56
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk