22. oktober 2020
Søren Peter Foldberg (tv) og Martin Kielsgaard står i spidsen for aktivitetsgruppen, der nu kæmper imod, at Døgndiamanten overtager skolebygningerne i Holme-Olstrup. Foto: Sophus Hans Zarrs Soelberg
Søren Peter Foldberg (tv) og Martin Kielsgaard står i spidsen for aktivitetsgruppen, der nu kæmper imod, at Døgndiamanten overtager skolebygningerne i Holme-Olstrup. Foto: Sophus Hans Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale beboere kæmper imod døgninstitution i nuværende skolebygning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale beboere kæmper imod døgninstitution i nuværende skolebygning
Næstved - 25. juni 2019 kl. 12:16
Af Mia Than West

Siden et flertal i byrådet i december 2018 besluttede at lukke skolen i Holme-Olstrup, har en gruppe borgere arbejdet på at etablere en friskole i lokalerne på Stationsvej.

arrow Læs også: Venstre-formand: Døgndiamanten er ingen gave til Holme-Olstrup

Det er Søren Peter Foldberg og Martin Kielsgaard, der står i spidsen for aktivitetsgruppen, og de har ikke opgivet håbet om en skole i lokalerne. For nylig har aktivitetsgruppen givet et bud på leje eller eventuelt køb af bygningen.

Børne- og Skoleudvalget har meldt ud, at de ikke ønsker, at bygningerne anvendes til friskole, og politikerne har vurderet, at bygningerne er velegnede til at huse døgninstitutionen Døgndiamanten, der siden 1993 har specialiseret sig i anbringelser af svært omsorgssvigtede drenge og piger i alderen 12 til 18 år.

Det er endnu ikke besluttet, om Døgndiamanten flytter ind i lokalerne. Børne- og Skoleudvalget skal træffe den endelige afgørelse på deres udvalgsmøde i august. Inden da vil de gerne i dialog med borgerne i Holme-Olstrup for at drøfte, hvilke muligheder og hvilke bekymringer det kan give, at en døgninstitution kommer til byen.

Derfor inviterer de til borgermøde onsdag den 26. juni klokken 18.30 til 20.30 i gymnastiksalen på skolen i Holme Olstrup. Her vil formand for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (RV), orientere om den politiske beslutningsproces, og forstander for Døgndiamanten, Mikael Skak Pedersen, vil fortælle om Døgndiamantens arbejde med de unge, og hvilke tanker han har om samspillet med lokalområdet.

Der vil være mulighed for at komme med input og stille spørgsmål undervejs.

arrow Debat: Socialdemokrater og radikale tramper på de svageste
13. september 2019 kl. 19:27 Opdateret: kl. 10:38
arrow Friskole dømt ude: Døgninstitution flytter ind i nedlagt skole
19. august 2019 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
arrow Ny friskole stiftet og bestyrelsen valgt
18. august 2019 kl. 15:37 Opdateret: kl. 11:56
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk