28. juli 2021
Der er igen grund til at flage for Conveyor Technique på Glarmestervænget. Det går rigtig godt med det nye firma, som er opstået på ruinerne af det gamle Conveyor Technique, som led coronadøden. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Der er igen grund til at flage for Conveyor Technique på Glarmestervænget. Det går rigtig godt med det nye firma, som er opstået på ruinerne af det gamle Conveyor Technique, som led coronadøden. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal virksomhed vækster efter konkurs: Er stærkere end nogen sinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokal virksomhed vækster efter konkurs: Er stærkere end nogen sinde
Næstved - 05. maj 2021 kl. 04:43
Af Helle Hansen

Coronaen slugte egenkapitalen, og Conveyor Technique fra Næstved gik konkurs i februar, men i dag er firmaet stærkere end nogen sinde før.

arrow Læs også: Uvildige.dk skifter navn efter opkøb

- Den grimme ælling er blevet til en smuk svane, siger en glad administrerende direktør Allan Jørgensen med tanke på alt det, som firmaet og medarbejderne måtte gå igennem, før de nu er nået hertil.

Fra vækst til nedtur

Conveyor Teknik, som firmaet hed dengang, fejrede 25 års jubilæum i 2018.

Samme år tiltrådte Allan Jørgensen som administrerende direktør i forbindelse med et generationsskifte, og der kom ny bestyrelse. Året efter flyttede firmaet fra det gamle domicil på Ydernæs til nye, større lokaler specielt indrettet til Conveyor Teknik på Glarmestervænget i Stenstrup. I 2020 kom den lille ændring af navnet til det mere internationale Conveyor Technique, og det hele kørte egentlig ret godt. Men så kom coronaen.

Bygget på ruinerne

I stedet for et vækstår, blev 2020 dog et katastrofalt år for Conveyor Technique, som laver skræddersyede conveyoranlæg til blandt andet bilindustrien, der som bekendt ikke har haft det så godt under coronaen.

Egenkapitalen var væk, så selv om firmaet havde svaret hver sit, og det gik den rigtige vej, så endte det med, at firmaet måtte begære sig selv konkurs i februar i år.

Og så startede ellers kampen for at skabe en ny version af Conveyor Technique.

- Vi er bygget på ruinerne af det gamle firma, og det en meget stærkere virksomhed i dag, end Conveyor nogen sinde har været før, siger Allan Jørgensen nu.

Sjovt igen

Efter fire hårde uger var det lykkedes at samle en ny bestyrelse og penge til at starte igen, så 15. marts var der igen gang i arbejdet på Glarmestervænget 8.

Da det gamle firma gik konkurs, var her 35 ansatte. Det nye firma startede med 19 medarbejdere, og er nu oppe på 26 ansatte.

- Og vi kommer til at ansætte flere i løbet af året, forsikrer Allan Jørgensen.

- Det har været en hård omgang, men nu er det sjovt igen, nu hvor alle ting er på plads i det nye Conveyor Technique, siger Allan Jørgensen.

Optimisme

Første regnskabsår kommer til at strække sig til 30. juni 2022, så det vil være lidt tidligt at komme med at bud på resultatet:

- Men vi forventer et godt regnskab. Vi har fået en god start i det nye selskab, siger direktøren.

- Vi har solgt flere projekter de her seks uger end i hele 2020, siger Allan Jørgensen, der selv om coronakrisen ikke er overstået alligevel fornemmer en optimisme på grund af vaccinerne. Salget er i høj grad til gamle kunder, og projekterne fordeler sig over hele Europa og Brasilien, hvor Conveyor Technique har været aktive siden 1998, da her laves dele til VW.

Faktisk er der igen så travlt, at der bliver brug for at gøre brug af flere partnere og underleverandører, når vi nærmer os sommerferien, og der er atter masser af optimisme at spore.

:- Det har været en hård omgang, men nu er tingene i det nye selskab endelig på plads, siger en glad administrerende direktør Allan Jørgensen. Foto: Thomas Olsen

arrow Gå en tur og få det godt med god samvittighed
04. maj 2021 kl. 16:43 Opdateret: kl. 11:35
arrow Nielsen's fejrer 60 år med modetøj
04. maj 2021 kl. 15:00 Opdateret: kl. 13:36
arrow Laurits Emanuel på besøg i Maries Rum på Rønnebæksholm
04. maj 2021 kl. 14:20 Opdateret: kl. 14:20
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk